» اخبار » سعید آجرلو، فعال سیاسی اصول‏گرا و مدیرمسئول روزنامه صبح نو:اصلاح‌طلبی مدل ۷۶ تا ۸۰ رقیب جناح راست نبود که رقیب نظام بود
اخبار - سیاست

سعید آجرلو، فعال سیاسی اصول‏گرا و مدیرمسئول روزنامه صبح نو:اصلاح‌طلبی مدل ۷۶ تا ۸۰ رقیب جناح راست نبود که رقیب نظام بود

20

 

به گزارش مجله نو: سعید آجرلو، فعال سیاسی اصول‏گرا و مدیرمسئول روزنامه صبح نو: اصلاح‌طلبی مدل ۷۶ تا ۸۰ رقیب جناح راست نبود که رقیب نظام بود/آمریکایی‌ها به تحریم معتاد شده‌اند و تحریم را رها نمی‌کنند/کرامت اجتماعی از درون فقه سیاسی شیعه بیرون می‌آید و جایش غرب نیست

یک موقعی می‌دیدیم که در گرایش‌های چپ اساساً دولت-ملتی که ما می‌گوییم و وطن خیلی مفهومی نداشت. دیدیم که در نهایت هم از درون آن، چه درآمد، یعنی شکل منحرف و منقطع‌شده از مردم که علیه مردم هم ایستاد. هنوز هم میراث چپ که ناامیدی، فاصله داشتن با وطن، ندادن راه‌حل، تخریب و این‌ها وجود دارد، یک جریان هم که درواقع مایل به راستِ جهانی است که الان مجموعه‌ی روشنفکران ما همان‌ها هستند. من فکر می‌کنم که بخش زیادی از این بازنمایی‌هایی که شده یا حاصل همین تفکرات بوده یا حاصل درست دفاع نکردن روشنفکران ملی بوده است.

واقعاً در دوم خرداد اگر دوباره اصلاح‌طلبان برگردند، مجموعه‌ی رفتارهایی که در فاصله‌ی  سال‌های ۷۶ تا ۸۰ انجام دادند، انجام می‌دهند؟ ببینید، اصلاح‌طلبی مدل ۷۶ تا ۸۰ و حتی همین الان هم بقایایش وجود دارد، رقیب جناح راست نبود که رقیب نظام بود. […] ببینید این رادیکالیسم چپ، طبیعی است که رادیکالیسم راست را هم درست می‌کند، گرایش سوپرانقلابی هم درست می‌کند و اجازه نمی‌دهد حرف‌های وسط شنیده‌شود. اجازه نمی‌دهد صدای طیف اصول‌گرای میانه هم شنیده‌شود چون اساساً این‌ها همدیگر را دارند تقویت می‌کنند.

به هم خوردن نظم سیاست داخلی، موجب شده که امروز رابطه‌ی نیروهای اجتماعی با نیروهای سیاسی‌مان هم از بین برود.[…] شبکه‌های اجتماعی هم که یک نوع رقابت نامتقارن سیاسی‌ هستند؛ یعنی یک نفری که از نظر سیاسی بالاست، این شبکه‌ها می‌توانند تخریبش کنند.[…]  و این ناامیدی درست کرد و این، سیاست داخلی را نامعتبر کرد.

اعتقاد من این است که اساساً state و هسته‌ی سخت قدرت در آمریکا، دنبال تغییر رژیم است و اساساً احساس می‌کند که با تحریم به هدفش نزدیک می‌شود و آن چیزی که آقای ظریف هم یک بار گفته‌ بود آمریکایی‌ها به تحریم معتاد شده‌اند و تحریم را رها نمی‌کنند اما این نظر شخصی من است و ما مخالف رفع تحریم که نیستم، ولی می‌خواهم بگویم که نگاه آمریکا این است و ترامپ یک روکش برای باطن سیاست خارجی آمریکا است.

درمورد رابطه‌ی سیاست خارجه با اقتصاد، من باز با عدد و رقم دارم عرض می‌کنم؛ روندها نشان می‌دهد نسبت به اوایل دهه ۹۰ و اواسط دهه ۹۰ مسئله‌ی مردم اگر سه تا سوال باشد، عدالت، سیاست خارجی یا همان تحریم‌ها و کارآمدی، الان کارآمدی بالاست، یک دوره‌ای سیاست خارجی بالا بود و یک دوره هم مسائل مبارزه با تبعیض و این‌ها، که آن‌ها هم هست، ولی میزان سیاست خارجی پایین آمده و کارآمدی دارد گفتمان می‌شود.[…] درمورد راهکارها به نظرم می‌توانیم فرمایش آیت‌الله جوادی‌آملی را مبنا قرار دهیم و حرف خیلی درستی بود که مردم ایران بزرگ‌‌زاده‌اند و بزرگ‌اند و نوع رفتارهای‌تان با آن‌‌ها باید از این جنس باشد، به نظرمن این خیلی حرف دقیق و درستی است و اتفاقاً می‌خواهم بگویم که کرامت اجتماعی از درون فقه سیاسی شیعه بیرون می‌آید و جایش غرب نیست.

به این نوشته امتیاز بدهید!

رضا امیری

هر اتفاقی را بهانه ای برای نوشتن ببینید، با هر مسئله ای که برایتان پیش می آید یک نوشته خوب بسازید، خدا همراه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×