پنجشنبه , 19 مهر 1403 2024 - 10 - 10 ساعت :
» آشپزی » انواع لازانیا » طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن
طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن
انواع لازانیا

طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن

خرداد 29, 1403 60

طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن

به گزارش گروه آشپزی مجله اینترنتی نو:

مواد لازم

مواد لازم براي 6 نفر :
نوار لازانيا- 400 گرم
سوسيس ريز خرد شده- 200 گرم
ژامبون ريز خرد شده- 100 گرم
قارچ خلال شده- 6-5 عدد متوسط
فلفل دلمه اي ريز خرد شده- يك عدد كوچك
مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده- روی هم 100 گرم
پياز ريز خرد شده- يك عدد متوسط
گوجه فرنگي- 2 عدد ميكس شده
اورگانو ، فلفل سياه- به مقدار لازم
سس گوجه فرنگي- به مقدار لازم
پنير پيتزاي رنده شده و ورقه اي- به مقدار لازم
سس سفيد مخصوص- يك استكان

طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن
طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن

تعبیر خواب انگور

طرز تهیه

در ظرف نسبتا بزرگي تا دو سوم آب ميريزيم همراه با يك قاشق چايخوري نمك و مقداري روغن مايع ميگذاريم بجوشد . بعد نوار هاي لازانيا را يكي يكي و به دقت داخل آب در حال جوش قرار دهيد و بعد از 10-8 دقيقه آبكش كنيد .

نكته : موقع آبكش كردن حتما كمي آب سرد روي آنها باز كنيد . تا حرارت داخل نوارهاي لازانيا باعث خمير شدن آن در زمان پخت نشود .

در ظرفي مقداري روغن بريزيد بعد به ترتيب اين مواد را اضافه كنيد :
پياز ريز خرد شده، 5-3 دقيقه بعد سوسيس ريز خرد شده بعد از 5 دقيقه مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده، بعد از اضافه كردن مخلوط سويا و گوشت چرخ كرده به دليل خاصيت جذب سريع روغن توسط سويا، نياز داريد تا كمي روغن به تابه اضافه كنيد . بعد از تغيير رنگ كامل مواد قارچ را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا كمي رنگش عوض شود ( زياد هم سرخ نشود بهتر است ) و در آخر ژامبون را همراه فلفل دلمه اي ريز خرد شده به مواد اضافه كنيد . 3-2 دقيقه بعد گوجه فرنگي هاي ميكس شده را به مواد بيفزايد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله ميتوانيد كمي فلفل سياه و اورگانو نيز به مايع لازانيا اضافه كنيد . وقتي مواد خوب با هم مخلوط شدند شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد كمي سرد شوند .

كف و ديواره هاي يك ظرف ( ترجيحاً ) پيركس را با مقدار خيلي كمي روغن چرب كنيد تا نوارهاي لازانيا در آخر پخت به راحتي از ظرف جدا شوند . بعد كف ظرف را يك لايه نوار لازانيا پچينيد و روي آن را يك لايه خيلي نازك سس گوجه فرنگي بريزيد و با مايع لازانيا كه اكنون كمي سرد شده است ، بپوشانيد ، بعد روي مواد را اورگانو بپاشيد ، يك لايه كامل پنير پيتزا رنده شده بريزيد ( طوري كه تمام سطح مواد را بپوشاند ) و بعد دوباره يك لايه نوار لازانيا بچينيد و همين مراحل را تكرار كنيد تا نوارتان تمام شود ! يا مايع لازانيا و يا فضاي ظرف !!

در آخر هم با سس سفيد مخصوص كل سطح لازانيا را كامل بپوشانيد و يك لايه پنير پيتزاي رنده شده بپاشيد و در آخر هم سطح ظرف را با پنير پيتزاي ورقه اي بپوشانيد .

طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن
طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن

مواد لازم براي تهیه سس سفيد مخصوص لازانيا

آرد سفيد- یک قاشق غذا خوري سر پُر
كره- 25 گرم
نمك ، فلفل سياه- به مقدار لازم
شير- يك ليوان

دعا دشمن رو دوست كردن 

طرز تهيه سس سفيد مخصوص لازانيا

ابتدا آرد را كمي تفت دهيد بدون روغن و كره و قبل از اينكه رنگش شروع به تيره شدن كند ، كره را به آن بيفزائيد و مدام هم بزنيد تا كره نسوزد و به خورد آرد برود . وقتي كره آب شد و رنگ آرد كمي برگشت ، نمك و فلفل را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا يك دست شود .

در اين مرحله شير را آرام آرام به ظرف اضافه كنيد و تند تند هم بزنيد تا مواد ته نگيرند .
تا زماني مواد را روي حرارت نگه داريد كه مايع شما تبديل به يك سس غليظ شود .

طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن
طرز تهیه لازانیا و نکاتی برای پخت آن

سيد الاستغفار 

دليل استفاده از اين سس در پخت لازانيا : جلوگيري از خشک شدن لازانيا هنگام گريل شدن ؛ و همچنين به دليل داشتن شير مانع از پخش شدن مواد در اثر حرارت مي شود .

ظرف شما آماده قرار گرفتن داخل فر ( يا مایكروفر ) است :
در صورت استفاده از فر ، نيم ساعت قبل از استفاده فر را با حرارت 220 درجه گرم كنيد بعد ظرف را در طبقه وسط به مدت نيم ساعت قرار دهيد .

در صورت استفاده از ماكروفر ، پايه بلند مخصوص گريل را وسط سيني گردان قرار دهيد و ظرف را روي آن بگذاريد ، بهتر است از برنامه پخت تركيبي + گريل استفاده كنيد . در اين صورت با قدرت 450 و زمان 20 دقيقه به نتيجه مطلوب ميرسيد .

نكته : اگر از اين دستور استفاده كرديد يا از دستور فر، در يك استكان كوچك تا نصف آب بريزيد و زير چهارپايه گريل بگذايد تا مانع از خشک شدن لازانيا شود .

اگر از دستور گريل خالي استفاده كرديد 40-30 دقيقه زمان لازم است ( بسته به نوع مایكروفر ) در اين روش از ترفند استكان آب استفاده نكنيد .

منظور از ظرف نسبتاً بزرگي : اندازه ظرف به حدي باشد كه نوار هاي لازانيا به راحتي و بدون نياز به شكستن در آن جاي بگيرند . تا نوار هاي سالم و بدون ترك خوردگي داشته باشيد .

دعای حضرت اسماعیل علیه السلام

نكته

سعي كنيد مواد را يك دست خرد كنيد تا هنگام برش زدن لازانيا به مشكل بر نخوريد .

اين روش ، روش اصلي و در واقع طريقه پخت لازانيا است . شما ميتوانيد مواد اصلي را به دلخواه تغيير دهيد . مثلا ميتوانيد به جاي سوسيس و كالباس و گوشت چرخ كرده ، از كدو و بادمجان و سويا بدو

آشپزخانه آشپزی
ن گوشت چرخ كرده استفاده كنيد ( لازانياي سبزيجات ) يا هر چيز ديگري كه ميل داشتيد …

راجع به سويا . براي دست يافتن به طعم بهتر سويا ، پيشنهاد ميكنم از دو ساعت قبل سويا را به جاي آب معمولي در شير خيس كنيد . اين عمل هم باعث از بين رفتن بوي ( به نظر بعضي ها ) بد سويا ميشود و هم طعم بهتري به سويا ميدهد ؛ و قبل از استفاده سويا را در آبكش بريزيد و اجازه دهيد كاملا خشک شود .

لازانياي لقمه اي

يك روش ديگر و ساده تر ( ساده تر هنگام خوردن البته ! ) براي تهيه لازانيا وجود دارد :

2 عدد نوار لازانيا را به صورت يك علامت + روي هم قرار دهيد . وسط اين + را كمي سس قرمز بريزيد و با مايع لازانيا پر كنيد و روي آن اورگانو و پنير و … بپاشيد و يكي يكي نوار ها را ببنديد و در نهايت روي آن سس سفيد مخصوص را بريزيد و باقي مراحل كه مثل همان روش قبلي است . البته اگر به مزه پنير علاقه داريد يك ورق درسته پنير روي آن بگذاريد نتيجه بهتري خواهيد گرفت . ميتوانيد از يك چوب خلال براي ثابت نگه داشتن نوار ها استفاده كنيد ( در صورت نياز )

قرار دادن يك لايه ضخيم پنير ورقه اي مانع از زيادي سرخ و خشک شدن لازانياي لقمه اي ميشود و در ضمن براي كساني كه به طعم پنير علاقه دارند يك لقمه بسيار لذيذ به شمار ميرود….

لازانیا

لازانیا یکی از پرطرفدارترین و پرمصرفترین غذاهای ایتالیایی است که در سراسر جهان شناخته شده است. این غذا با ترکیب لایه های مختلف از ماکارونی، سس گوجه فرنگی و پنیر، یک طعم واقعی و خوشمزه به ذائقه ها ارائه می دهد. در این مقاله به بررسی تاریخچه، مواد اولیه، روش تهیه و انواع مختلف لازانیا می پردازیم.

تاریخچه لازانیا

لازانیا از قرن های پیش به عنوان یک غذای محبوب در ایتالیا شناخته شده است. اصلیت این غذا به عهده نیکولا ماچیاولی بوده که اولین بار در شهر ناپل لازانیا را آماده کرده است. این غذا با استفاده از لایه های تخم مرغ، ماکارونی و سس گوجه فرنگی ساخته شده و به دستور آزادی خورده است.

دعا هنگام خروج از منزل

مواد اولیه لازانیا

مواد اولیه لازانیا شامل ماکارونی لازانیا، سس گوجه فرنگی، پنیر پارمزان و مواد افزودنی مختلف مانند گوشت چرخ کرده، سبزیجات و قارچ می باشد. این مواد با ترکیب هماهنگ و مناسب، یک طعم و لذت بی نظیر به لازانیا می دهند.

روش تهیه لازانیا

برای تهیه لازانیا ابتدا لایه های ماکارونی لازانیا را در دیگی حاوی آب جوش قرار داده و پس از پخت، آنها را در آب سرد آبکشی کرده و خشک می کنیم. سپس سس گوجه فرنگی را آماده می کنیم و لایه های مختلف لازانیا را به ترتیب ماکارونی، سس و پنیر در ظرفی مستطیلی لایه بندی می کنیم. سپس آن را در فر گرم می گذاریم تا پنیرها ذوب شوند و لازانیا آماده شود.

انواع مختلف لازانیا

لازانیا به صورت مختلفی می تواند تهیه شود، از جمله لازانیا با گوشت چرخ کرده، لازانیا سبزیجات، لازانیا مخصوص کودکان و لازانیا گیاهی. هر یک از این انواع دارای طعم و خواص خاص خود می باشند که به سلیقه های مختلف مردم برآورده می کنند.

نتیجه گیری:

با توجه به مواد اولیه کیفی و متنوع، روش تهیه ساده و انواع مختلف لازانیا، این غذا یک گزینه عالی برای وعده های غذایی خانواده و دوستان می باشد. با تجربه و آشنایی با این غذا، می توانید لذت بی نظیری از مزه و طعم لازانیا ببرید و تجربه جدیدی از پخت و خوردن غذا را تجربه کنید.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

مریم هنربخش

همیشه برای من خود نوشتن مهم بوده. خیلی مهم تر از انتشار آن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×