شنبه , 24 خرداد 1404 2025 - 06 - 13 ساعت :
 
» اخبار » 🎙️ انبارلویی: از شیفتگی به شریعتی و مطهری تا تأسیس نشریه محرمانه حزب‌الله
اخبار - بین الملل

🎙️ انبارلویی: از شیفتگی به شریعتی و مطهری تا تأسیس نشریه محرمانه حزب‌الله

اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴ 20

در نخستین گفت‌وگوی پروژه تاریخ شفاهی روزنامه‌نگاری ایران، حسین انبارلویی، سردبیر سابق روزنامه رسالت، از سال‌های مبارزه، علاقه‌اش به شریعتی و مطهری، و تشکیل گروه مخفی حزب‌الله در قزوین می‌گوید. او خاطراتی کمتر شنیده شده از فعالیت‌های مطبوعاتی، فرهنگی و انقلابی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی را روایت می‌کند.

🎙️ انبارلویی: از شیفتگی به شریعتی و مطهری تا تأسیس نشریه محرمانه حزب‌الله
🎙️ انبارلویی: از شیفتگی به شریعتی و مطهری تا تأسیس نشریه محرمانه حزب‌الله

ساخت ویلا


🏠 دوران کودکی در خانواده‌ای مذهبی اما معمولی

حسین انبارلویی در ۸ بهمن ۱۳۳۵ در خانواده‌ای کارگری در قزوین متولد شد. پدرش کارگر شرکت نفت و مادرش خانه‌دار بود. برخلاف بسیاری از خانواده‌های مذهبی آن زمان، آنان چندان مقید به ظواهر مذهبی نبودند، اما اهل مسجد، روضه و ماه محرم بودند.


📚 از دکه‌خوانی تا علاقه به کیهان و اطلاعات

پیش از انقلاب، خانواده انبارلویی اهل خرید روزنامه نبودند. اما جلوی دکه‌های روزنامه‌فروشی می‌ایستادند و تیترها را می‌خواندند. خود انبارلویی بیشتر از طریق دو برادرش با روزنامه‌ها آشنا شد. برادرانی که اهل مطالعه و به ویژه پیگیر مسائل روز بودند.


✊ علاقه به شریعتی و مطهری؛ دو چهره تأثیرگذار بر تفکر انقلابی

انبارلویی در نوجوانی شیفته اندیشه‌های دکتر علی شریعتی شد. کتاب‌ها و سخنرانی‌های شریعتی را که اغلب به صورت زیراکسی منتشر می‌شدند، به شکل مخفی مطالعه می‌کرد. او همچنین از آثار شهید مطهری بهره می‌برد و معتقد است این دو شخصیت، گفتمان مسلط آن سال‌ها را شکل می‌دادند.


📖 محافل مخفی مطالعه و دستگیری دوستان توسط ساواک

در مساجد، جلساتی برای مقاله‌خوانی و تبادل کتاب‌های ممنوعه برگزار می‌شد. این جلسات چند بار توسط ساواک تعطیل شد. کتاب‌ها به صورت مخفی بین افراد رد و بدل می‌شد و افراد تنها ۲۴ ساعت فرصت داشتند کتاب را بخوانند.


🕵️‍♂️ زندگی در خفا و تعقیب توسط ساواک

انبارلویی که پس از بازگشت از خدمت سربازی در کارخانه‌ای در قزوین کار می‌کرد، به علت فعالیت‌های انقلابی تحت تعقیب ساواک قرار گرفت و تا پیروزی انقلاب، زندگی مخفیانه‌ای داشت.


🧩 تشکیل گروه حزب‌الله در قزوین؛ تولید و پخش نشریه انقلابی

در سال‌های منتهی به انقلاب، انبارلویی به همراه دوستانش گروهی به نام «حزب‌الله» در قزوین تشکیل دادند. این گروه با انتشار نشریه‌ای که بیانیه‌های امام خمینی (ره) را بازنشر می‌کرد، به مبارزات فرهنگی ادامه داد. چاپخانه مخفی در منزل یکی از اعضا مستقر بود و حتی مهر قرمزی با عنوان «حزب‌الله» برای نشریه ساخته بودند.


🔫 اسلحه داشتیم اما از امام اجازه شلیک نگرفته بودیم

او می‌گوید گروهشان موفق به تهیه اسلحه شد اما چون امام فرمان جهاد نداده بود، هیچ‌گاه دست به مبارزه مسلحانه نزدند. هدف‌شان آمادگی برای «فرمان جهاد» بود و به همین دلیل اسلحه‌ها تنها ذخیره شدند.


🚫 مرزبندی آشکار با سازمان مجاهدین خلق

گروه حزب‌الله خود را به‌وضوح از سازمان مجاهدین خلق جدا می‌دانست. استفاده از نام «حزب‌الله» و ارجاع به شهید مطهری در نشریه‌شان، برای تأکید بر پیروی از مرجعیت و امام خمینی بود.


📰 انتقال تجربه به رسانه‌ها بعد از انقلاب

انبارلویی بعد از انقلاب، مسیر رسانه‌ای‌اش را با سمت‌هایی چون سردبیری روزنامه رسالت، دبیری حزب جمهوری اسلامی و قائم‌مقامی حزب موتلفه ادامه داد. او از نخستین چهره‌هایی است که فعالیت رسانه‌ای‌اش از دل مبارزات انقلابی شکل گرفت.


❓سوالات متداول

📌 حسین انبارلویی کیست؟

او یکی از چهره‌های رسانه‌ای و سیاسی جمهوری اسلامی ایران است که در سال ۱۳۳۵ در قزوین به دنیا آمد. وی از فعالان پیش از انقلاب و بعد از انقلاب در حوزه رسانه و حزب موتلفه بوده است.

📌 گروه حزب‌الله قزوین چه بود؟

گروهی از جوانان انقلابی که در قزوین نشریه‌ای به نام «حزب‌الله» منتشر می‌کردند و بیانیه‌های امام را تکثیر و توزیع می‌کردند.

📌 چرا این گروه نام «حزب‌الله» را انتخاب کرد؟

برای مرزبندی شفاف با سازمان مجاهدین خلق و نشان دادن پیروی از مرجعیت و روحانیت به‌ویژه امام خمینی (ره).

تبریک نماینده ولی‌فقیه ماه رمضان

توسعه لباس خوابی هوشمند 

برگزاری دادگاه رسیدگی به پرونده گروه رستمی

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×