درباره کشور سوریه و پرچم سوریه
درباره کشور سوریه و پرچم سوریه: توضیح کامل همراه با عکس از کشور سوریه و پرچم سوریه و آشنایی با نام قدیم کشور سوریه و بحران های آن
کشور سوریه | پرچم سوریه | سوریه | جمهوری عربی سوریه| نام قدیم کشور سوریه چیست؟
جمهوری عربی سوریه
به گزارش گروه کشورها مجله اینترنتی نو:
جمهوری عربی سوریه کشوری در جنوب غرب آسیا و در کنار سواحل شرقی دریای مدیترانه است. این کشور از شمال با ترکیه، از شرق با عراق، از غرب با لبنان و دریای مدیترانه و از جنوب با اردن و فلسطین همسایه است.[۱][۲] دمشق پایتخت سوریه و حلب بزرگترین شهر آن است.[۳]
موقعیت سوریه در غرب آسیا و ساحل شرقی مدیترانه در طول تاریخ جایگاهی استراتژیک به این کشور بخشیدهاست.[۴][۵] جنگ داخلی سوریه از سال ۲۰۱۱ آغاز شده و موجب ویرانیها و ناامنیهای گسترده در این کشور شدهاست.
این کشور در گذشته شام نامیده میشد. نام کنونی سوریه را فرانسویان پس از فروپاشی عثمانی و مستعمره نمودن این کشور از روی تاریخ کهن این بخش از جهان و آشوریان باستانی بر این سرزمین نهادند.[۶]
از نظر مذهبی حدود ۷۴٪ جمعیت سوریه را مسلمانان سنی، ۱۳٪ علویان، شیعیان دوازدهامامی و اسماعیلیان، ۱۰٪ مسیحی و ۳٪ دروزی تشکیل میدهند. از نظر قومیتی هم اعراب بیش از ۹۰٪ جمعیت سوریه را تشکیل میدهند در حالیکه کردها حدود ۹٪ جمعیت سوریه را تشکیل میدهند. ارامنه، ترکها، چرکسها و یهودیان مجموعاً کمتر از ۱٪ جمعیت سوریه را تشکیل میدهند.
داستان بانوی خردمند در کوهستان
کشور سوریه
سوریه، کشوری که در شرق شبه جزیره عربی واقع شده است، از نظر تاریخی و جغرافیایی یکی از کشورهای پربار و مهم منطقه خاورمیانه است. این کشور دارای تاریخی بسیار باستانی و غنی است که از دوران هخامنشیان و امپراتوری هخامنشی شروع شده و تا امروز ادامه دارد. با وجود اینکه سوریه از لحاظ منابع طبیعی و ثروت های زمینی غنا دارد، اما به دلیل مشکلات سیاسی و اقتصادی، این کشور با بحران های مکرری روبرو شده است.
تاریخچه و فرهنگ سوریه
تاریخچه سوریه به دوران باستان باز می گردد و این کشور برخوردار از فرهنگ و تمدن های متنوعی است که از آنجا به امروز ادامه دارد. فرهنگ سوریه شامل میراث های هلنیستی، رومی، ارامی، اسلامی و ارتدوکس است که همگی تاثیرگذار بر فرهنگ این کشور بوده اند.
وضعیت اقتصادی سوریه
اقتصاد سوریه بر اساس منابع طبیعی خود مانند نفت، گاز و کشاورزی تغذیه می شود. اما بتازگی این کشور با مشکلات اقتصادی جدی روبرو شده است که عامل اصلی آن بحران های سیاسی و نظامی در منطقه می باشد.
بحران های سیاسی و نظامی
سوریه از سال 2011 با بحران های سیاسی و نظامی جدی روبرو شده است که منجر به جنگ داخلی و تخریب بسیاری از زیرساخت های این کشور شده است. این بحران ها عواقب جبران ناپذیری برای مردم و اقتصاد سوریه داشته اند.
نام قدیم کشور سوریه چیست؟
قدیمیترین نام شناخته شده برای این منطقه، “شام” بوده است که به عنوان نامی عام برای نواحیی از جنوب شرقی حوضه فرات و لبنان مرکزی و شمالی بکار میرفت. قدیمیترین نام شناخته شده برای این منطقه، “شام” بوده است که به عنوان نامی عام برای نواحیی از جنوب شرقی حوضه فرات و لبنان مرکزی و شمالی بکار میرفت. این نام برای اولین بار در سده یازدهم پیش از میلاد توسط رومیها به کار رفت. بعد از این نام، نام “سوریه” به مرحله تاریخی از تاریخ معروف شد. نامی که در آن زمان به منطقه مربوط میشد، بهطور کلی در یک محدودهی نسبتاً کوچکتر از معاهدة لوزان که در سال 1923 میلادی امضا شد، محدود شده بود.
در سال های اخیر، نام “سوریه” در کنار نامهای دیگری همچون “جمهوری اسلامی ایران” و “عراق” به عنوان یکی از کشورهای خاورمیانه، در سیاقهای مختلف برجسته شده است. عمدهٔ مردم این کشور مسلمان هستند که اکثریت آنان شیعه هستند. زبان رسمی آن عربی است. حکومت سوریه اسلامی بود و این کشور یکی از کشورهای مونتاژیه بود. این کشور از طرفی مساحت بسیار کمی داشت و از طرف دیگر مردم آن تنها مردمی کمتر از یک میلیون نفر بود.
پناهندگی و مهاجرت
با توجه به بحران های سیاسی و نظامی، بسیاری از مردم سوریه به کشورهای دیگر پناهنده شده اند و این امر منجر به بحران مهاجرت در منطقه و اروپا شده است.
تلاش های برای صلح و استقرار
با وجود بحران های پی در پی، تلاش های متعددی برای رسیدن به صلح و استقرار در سوریه صورت گرفته است. اما هنوز هم این کشور با چالش های بسیاری مواجه است.
آینده سوریه
با وجود تمامی چالش هایی که سوریه با آنها روبرو شده است، آینده این کشور همچنان نامعلوم است. اما امیدواریم که با تلاش های مشترک مردم و مسئولین، سوریه به زمانی بهتر و پایدار تر برسد.
نتیجه گیری:
در نهایت، سوریه یکی از کشورهای مهم و پربار منطقه خاورمیانه است که با چالش های بسیاری روبرو شده است. اما با تلاش های مشترک مردم و مسئولین، امیدواریم که این کشور به زمانی بهتر و پایدارتر برسد و مشکلات اقتصادی و سیاسی آن حل شود.