زندگینامه مرحوم خسرو شكیبایی + تصاویر
زندگینامه مرحوم خسرو شكیبایی: بیوگرافی کامل بهمراه عکس از مرحوم خسرو شكیبایی بازیگر معروف، با استعداد و قدیمی صنعت سینمای ایران
بازیگر خسرو شكیبایی | خسرو شكیبایی | زندگینامه مرحوم خسرو شكیبایی | بیوگرافی خسرو شكیبایی
زندگینامه بازیگر خسرو شكیبایی
بازیگر معروف سینمای ایران در سال ۱۳۲۳ در تهران بدنیا آمد. تحصیلاتش را در رشته بازیگری در دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران به پایان برد.
با بازی در نقش کوتاهی در فیلم خط قرمز (مسعود کیمیایی، ۱۳۶۱) به سینما آمد. و تا سال ۱۳۶۸ در نقشهایی ظاهر شد. از جمله در فیلمهای دزد و نویسنده، ترن و رابطه خوب ظاهر شد. اما از بازی در فیلم هامون (داریوش مهرجویی، ۱۳۶۸) بود که نام خسرو شکیبایی سر زبانها افتاد. او برای بازیش در همین فیلم از هشتمین جشنواره فیلم فجر، سیمرغ بلورین دریافت کرد و تحسین منتقدان و مردم را برانگیخت.
خسرو شکیبایی از سال ۱۳۶۸ به بعد، دیگر نتوانست از جلد حمید هامون بیرون بیاید و حمید هامون را در انواع و اقسام لباسها و تیپهای مختلف تکرار کرد. اما توانایی هایش را در چند فیلم به معرض نمایش گذاشت: بازی او در دو فضای کاملاً متفاوت در فیلم کیمیا (احمدرضا درویش، ۱۳۷۳) و بازی متفاوت او در فیلم کاغذ بی خط (ناصر تقوایی، ۱۳۸۰).
خسرو شکیبایی در تلویزیون هم موفق بود. از همان زمان که در نقش مدرس بازی کرد و آن مونولوگ طولانی معروفش را اجرا کرد تا بازی در مجموعه تلویزیونی روزی روزگاری، خانه سبز، کاکتوس، تفنگ سر پر و این اواخر هم که مجموعه تلویزیونی در کنار هم را روی آنتن دارد.
او آخرین جایزهاش را از ششمین جشن ماهنامه دنیای تصویر برای بازی در فیلم کاغذ بی خط دریافت کرد.
پس از گذشت نزدیک به ۲۲ سال از اولین حضورش در سینمای مسعود کیمیایی، بار دیگر و اینبار در کنار عزتالله انتظامی در فیلمی از مسعود کیمیایی ایفای نقش کرد: «حکم» (۱۳۸۳)
خسرو شکیبایی علاوه بر هنرنمائی درنقش آفرینی در سینما و تئاتر، برخی از شعرهایی سهراب سپهری و چند دکلمهً دیگر را به صورت دکلمه خوانی, خوانده اند.
آلبومهای موسیقی
پری خوانی
حجم سبز (سهراب سپهری)
نشانی ها
جوایز
برنده سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر:
هامون / هشتمین دوره
کیمیا / سیزدهمین دوره
نامزد سیمرغ بلورین:
یکبار برای همیشه / یازدهمین دوره
سایه به سایه / پانزدهمین دوره
کاغذ بی خط / بیستمین دوره
فیلمها
خط قرمز (مسعود کیمیایی – ۱۳۶۱)
دادشاه (حبیب کاووش – ۱۳۶۲)
صاعقه (۱۳۶۴)
رابطه (پوران درخشنده – ۱۳۶۵)
دزد و نویسنده (کاظم معصومی – ۱۳۶۵)
ترن (امیر قویدل – ۱۳۶۶)
شکار (مجید جوانمرد – ۱۳۶۶)
هامون (داریوش مهرجویی – ۱۳۶۸)
عبور از غبار (پوران درخشنده – ۱۳۶۸)
ابلیس (احمدرضا درویش – ۱۳۶۸)
جستجو در جزیره (مهدی صباغزاده – ۱۳۶۹)
سارا (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۱)
پرواز را بخاطر بسپار (حمید رخشانی – ۱۳۷۱)
یکبار برای همیشه (سیروس الوند – ۱۳۷۱)
بلوف (ساموئل خاچیکیان – ۱۳۷۲)
کیمیا (احمدرضا درویش – ۱۳۷۳)
پری (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۳)
درد مشترک (یاسمین ملک نصر – ۱۳۷۳)
لژیون (سیدضیاءالدین دری – ۱۳۷۳)
سایه به سایه (علی ژکان – ۱۳۷۴)
خواهران غریب (کیومرث پوراحمد – ۱۳۷۴)
سرزمین خورشید (احمدرضا درویش – ۱۳۷۴)
عاشقانه (علیرضا داودنژاد – ۱۳۷۴)
روانی (داریوش فرهنگ – ۱۳۷۶)
زندگی (اصغر هاشمی – ۱۳۷۶)
دختردایی گمشده (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۷)
میکس (داریوش مهرجویی – ۱۳۷۸)
دختری بنام تندر (حمیدرضا آشتیانی پور – ۱۳۷۹)
کاغذ بی خط (ناصر تقوایی – ۸۰/۱۳۷۹)
مزاحم (سیروس الوند – ۱۳۸۰)
اثیری (محمدعلی سجادی – ۱۳۸۰)
صبحانه برای دو نفر (مهدی صباغزاده، ۱۳۸۲)
ازدواج صورتی (منوچهر مصیری، ۱۳۸۳)
سالاد فصل (فریدون جیرانی، ۱۳۸۳)
حکم (مسعود کیمیایی، ۱۳۸۳)
ستاره ها (فریدون جیرانی، ۱۳۸۴)
عروسک فرنگی (فرهاد صبا، ۱۳۸۴)
چه کسی امیر را کشت؟ ( مهدی کرمپور, ۱۳۸۵)
مجموعه های تلویزیونی
خانه سبز (مجموعه – بیژن بیرنگ، مسعود رسام – ۱۳۷۵)
کاکتوس (مجموعه سری اول – محمدرضا هنرمند – ۱۳۷۷)
تفنگ سرپر (مجموعه – امرالله احمدجو – ۷۹/۱۳۷۸)
در کنار هم (مجموعه تلویزیونی – فتحعلی اویسی- ۱۳۸۱)
بازیگر خسرو شكیبایی
خسرو شكیبایی یکی از بازیگران برجسته و محبوب سینما و تلویزیون ایران است که با بازیهای قوی و استعداد برجستهای که دارد، توانسته است جایگاه ویژهای در صنعت سینما و تئاتر کشورمان به دست آورد. او توانسته است با انتخاب نقشهای متنوع و متفاوت، نظر هواداران خود را جلب کرده و از طرفداران زیادی برخوردار باشد. در این مقاله به بررسی زندگی و حضور هنری خسرو شكیبایی در عرصه بازیگری میپردازیم.
زندگینامه و فعالیتهای هنری
خسرو شكیبایی در سال ۱۹۸۲ در تهران متولد شد و از جوانی به هنر علاقهمند شد. وی ابتدا در تئاتر فعالیتهای خود را آغاز کرد و سپس وارد عرصه سینما شد. او با بازی در فیلمهای مختلفی مانند “آسمان آبی”، “چهارشنبههای بیقرار” و “تهران تابستان” به شهرت رسید. خسرو شكیبایی همچنین در تئاتر نیز فعالیت داشته و در نمایشهای مختلفی حضور داشته است.
استعداد بازیگری
با بازیهای قوی و استعداد طبیعیای که دارد، خسرو شكیبایی توانسته است نقشهای مختلف و چالش برانگیز را با موفقیت اجرا کند. وی در هر نقشی که بازی میکند، تواناییهای بازیگری خود را به خوبی به نمایش میگذارد و توانسته است هم از منظر منتقدان و هم از طرفداران خود تعریف و تمجید بیشماری کسب کند.
تجربه در تئاتر
خسرو شكیبایی از جوانی به فعالیت در تئاتر مشغول بوده و در نمایشهای مختلف شرکت کرده است. وی با بازی در نمایشهای متنوع و متعدد، توانسته است تجربههای گوناگونی در حوزه تئاتر کسب کند و از این طریق نیز تعامل بیشتری با مخاطبان خود داشته باشد.
تاثیر در صنعت سینما
حضور خسرو شكیبایی در صنعت سینما و تلویزیون ایران تاثیر بزرگی داشته است. وی با بازی در نقشهای متنوع و مختلف، به تنوع و غنای فرهنگی سینمای ایرانی کمک کرده و توانسته است جایگاه ویژهای در قلب هنردوستان کشورمان به دست آورد.
نتیجهگیری:
بازیگر خسرو شكیبایی با تجربه، استعداد و علاقهمندی زیادی که به هنر بازیگری دارد، توانسته است جایگاه ویژهای در صنعت سینما و تئاتر کشورمان به دست آورد. او با بازیهای قوی و نقشهای متنوعی که اجرا کرده است، توانسته است تاثیر بزرگی در صنعت سینما و تلویزیون ایران داشته باشد و از طرفداران زیادی برخوردار باشد. امیدواریم که خسرو شكیبایی همچنان به فعالیتهای هنری خود ادامه دهد و بازیهای برجستهتری را به نمایش بگذارد.