آزمایش تحمل گلوکز خوراکی
آزمایش تحمل گلوکز خوراکی
به گزارش گروه پزشکی مجله اینترنتی نو:
محققین نشان داده اند که آزمایش OGTT نسبت به آزمایش FPGبرای تشخیص پیش دیابت از حساسیت بالاتری برخوردار است.
بیمارلازم است قبل از انجام این آزمایش بمدت هشت ساعت ناشتا بوده و مقدار قند پلاسما فوراَ قبل از و دو ساعت بعد از خوردن مایعی محتوی هفتاد و پنج گرم گلوکز حل شده در آب اندازه گیری می شود .نتایج و تفاسیر آن در جدول (2 )آمده است.
اگر قند خون شما دو ساعت بعد از خوردن نوشیدنی گلوکز بین ١٤٠تا ١٩٩میلیگرم در دسی لیتر باشد، شما به نوعی پیش دیابت که به اختلال تحمل گلوکز ( tolerance impaird glucose) یا IGTمعروف است، مبتلا هستید و معنی آن اینست که شما در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ΙΙهستید، اما هنوز به آن مبتلا نشده اید . چنانچه میزان قند خون دو ساعت بعد از خوردن محلول گلوکز، ٢٠٠میلیگرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد برای تائید ابتلاء به دیابت، تکرار آزمایش درروز دیگر ضروری است.
جدول( ۲)- آزمایش تحمل گلوکز خوراکی
نتیجۀ آزمایش گلوکز پلاسما دو ساعت بعد از نوشیدن محلول گلوکز(هفتاد و پنج گرم گلوکز) تشخیص
١۳٩و پائین تر طبیعی
١٤٠تا ١٩٩ پیش دیابت( tolerance impaird glucose)
اختلال تحمل گلوکز یا IGT
٢٠٠و بالاتر *دیابت
*نتیجه با تکرار آزمایش در روز دیگر باید تائید شود.
محققین نشان داده اند که آزمایش OGTT نسبت به آزمایش FPGبرای تشخیص پیش دیابت از حساسیت بالاتری برخوردار است.
بیمارلازم است قبل از انجام این آزمایش بمدت هشت ساعت ناشتا بوده و مقدار قند پلاسما فوراَ قبل از و دو ساعت بعد از خوردن مایعی محتوی هفتاد و پنج گرم گلوکز حل شده در آب اندازه گیری می شود .نتایج و تفاسیر آن در جدول (2 )آمده است.
اگر قند خون شما دو ساعت بعد از خوردن نوشیدنی گلوکز بین ١٤٠تا ١٩٩میلیگرم در دسی لیتر باشد، شما به نوعی پیش دیابت که به اختلال تحمل گلوکز ( tolerance impaird glucose) یا IGTمعروف است، مبتلا هستید و معنی آن اینست که شما در معرض خطر ابتلاء به دیابت نوع ΙΙهستید، اما هنوز به آن مبتلا نشده اید . چنانچه میزان قند خون دو ساعت بعد از خوردن محلول گلوکز، ٢٠٠میلیگرم در دسی لیتر یا بیشتر باشد برای تائید ابتلاء به دیابت، تکرار آزمایش درروز دیگر ضروری است.
جدول( ۲)- آزمایش تحمل گلوکز خوراکی
نتیجۀ آزمایش گلوکز پلاسما دو ساعت بعد از نوشیدن محلول گلوکز(هفتاد و پنج گرم گلوکز) تشخیص
١۳٩و پائین تر طبیعی
١٤٠تا ١٩٩ پیش دیابت( tolerance impaird glucose)
اختلال تحمل گلوکز یا IGT
٢٠٠و بالاتر *دیابت
*نتیجه با تکرار آزمایش در روز دیگر باید تائید شود.
گلوکز خوراکی
گلوکز یک نوع قند ساده است که در بسیاری از مواد غذایی وجود دارد و از جمله منابع اصلی انرژی برای بدن انسان محسوب میشود. مصرف گلوکز خوراکی به عنوان یک منبع انرژی سریع، در حال حاضر بسیار رایج است و افراد زیادی از آن استفاده میکنند. در این مقاله، به بررسی اثرات مصرف گلوکز خوراکی بر سلامت بدن و مزایای آن میپردازیم.
ترکیب و خواص گلوکز
گلوکز یک نوع قند ساده است که به طور طبیعی در میوهها، عسل، شکر و دیگر مواد غذایی وجود دارد. این قند در بدن به سرعت به انرژی تبدیل میشود و از طریق خون به سلولها منتقل میشود. خواص گلوکز شامل افزایش سطح انرژی، بهبود عملکرد مغز و تقویت عملکرد عضلات میشود.
مصرف گلوکز خوراکی
گلوکز خوراکی در اکثر فروشگاهها و فروشگاههای آنلاین موجود است و به عنوان یک منبع انرژی سریع برای ورزشکاران، ورزشهای تحملی و افرادی که نیاز به انرژی فوری دارند، مورد استفاده قرار میگیرد. مصرف گلوکز خوراکی میتواند بهبود عملکرد ورزشی، افزایش انرژی و تقویت عضلات را فراهم کند.
اثرات جانبی مصرف گلوکز خوراکی
اگرچه مصرف گلوکز خوراکی میتواند بهبود عملکرد ورزشی و انرژی بدن را افزایش دهد، اما باید توجه داشت که مصرف بیش از حد گلوکز ممکن است منجر به افزایش سطح گلوکز خون، اضطراب، افزایش وزن و اختلالات گوارشی شود.
گلوکز و سلامت مغز
مصرف گلوکز خوراکی میتواند تأثیر مثبتی بر عملکرد مغز داشته باشد. گلوکز علاوه بر افزایش سطح انرژی، میتواند تمرکز و حافظه را بهبود بخشد و به مغز انرژی لازم برای انجام وظایف روزانه فراهم کند.
گلوکز و بارداری
مصرف گلوکز خوراکی در دوران بارداری ممکن است به مادر و جنین فواید زیادی داشته باشد. این قند میتواند انرژی لازم برای رشد و توسعه جنین را فراهم کند و مادر را در دوران بارداری حالت انرژیزده و سرحال نگه دارد.
نتیجه گیری
با توجه به بررسیهای انجام شده، مشخص است که مصرف گلوکز خوراکی میتواند بهبود عملکرد ورزشی، افزایش انرژی بدن و بهبود عملکرد مغز منجر شود. اما باید به این نکته توجه داشت که مصرف معقول گلوکز مهم است و باید از مصرف بیش از حد آن پرهیز شود.
با توجه به اطلاعات ارائه شده در این مقاله، مصرف گلوکز خوراکی میتواند به عنوان یک منبع انرژی سریع و موثر برای بدن انسان مورد استفاده قرار گیرد، اما بصورت معقول و با توجه به نیازهای بدنی مصرف شود.