گشنيز Coriander| بررسی خواص دارویی و نحوه مصرف گشنيز
گشنيز Coriander
به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
نام علمی Coriangrum sativum
تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات
بیوگرافی والیبالیست سامان فائزی
كليات گياه شناسي
گشنيز گياه بومي جنوب اروپا و مناطق مديترانه است . در بيشتر نقاط ايران نيز مي رويد . از زمانهاي قديم وجود داشته و حتي مورد مصرف مصري ها بوده است .
بقراط اين گياه را مي شناخته و براي درمان بيماريهاي مختلف از آن استفاده مي كرده است . در قرون وسطي ضعف جنسي را با گشنيز درمان مي كردند .
گشنيز گياهي است علفي و يكساله ، برنگ سبز كه ارتفاع آن تا 80 سانتيمتر نيز مي رسد . برگهاي آن به دو شكل ظاهر مي شود آنهائي كه در قاعده ساقه وجود دارد بشكل دندانه دار و ديگري در طول ساقه كه باريك و نخي شكل مي باشند .
قسمت مورد استفاده گياه ،ساقه و برگ و ميوه آن است . ميوه گشنيز گرد و برنگ زرد مي باشد . بوي تازه آن مطبوع نبوده و تقريبا بد بو است ولي بر اثر خشك شدن اين بو از بين رفته و خوشبو مي شود . حتي نام لاتين گشنيز از لغت يوناني Korio مشتق شده كه به معني بد بو است.
تركيبات شيميايي
در يكصد گرم گشنيز مواد زير وجود دارد
آب 7/5 گرم
مواد چرب 15 گرم
سلولز 38 گرم
اسانس 1 گرم
اسيد اگزاليك 12 ميلي گرم
كلسيم 170 ميلي گرم
ويتامين آ 200 واحد
ويتامين ث 50 ميلي گرم
مواد جرب گشنيز مركب از اسيد اولئيك ، اسيد پالمتيك ، اسيد لينولئيك و اسيد پتروسه لينيك است .
ذر برگهاي خشك گشنيز مقدر زيادي ويتامين A,C يافت مي شود .
بیوگرافی بازیگر بن افلیک Ben Affleck
خواص داروئي
خواص طبي گشنيز
گشنيز و تخم گشنيز از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است
خواص تخم گشنيز بقرا ر زير است
1)تخم گشنيز را پودر كرده و با نسبت مساوي با شكر و يا عسل مخلوط كنيد براي تقويت بدن بسيار مفيد است
2)معده را تقويت مي كند
3)خوذن تخم گشنيز با غذا به هضم غذا كمك مي كند
4)ادرار آور است
5)قاعده آور است
6)كرم هاي معده و روده را از بين مي برد
7)براي برطرف كردن تب تيفوئيد مفيد است
8)خاصيت ضد باكتري درد و بيماريهاي عفوني روده را برطرف مي كند
9)تب هاي نوبه اي را از بين مي برد
10)براي نرم كردن سينه از جوشانده تخم گشنيز استفاده كنيد
11)جوشانده تخم گشنيز خواب آور است
12)زكام را برطرف مي كند
12)تخم گشنيز شير را در مادران شير ده زياد مي كند
13)براي تسكين درد دندان تخم گشنيز بجويد
14)تقويت كننده قلب است
15)جوشانده تخم گشنيز يا خوردن تخم گشنيز بوداده اسهال خوني را برطرف مي كند
خواص برگ وساقه گشنيز
1)آّ گشنيز خواب آور است
2)مسكن و آرام كننده است
3)مسموميت هاي حاصله از مواد پروتئيني را برطرف مي كند
4)با غذا گشنيز بخوريد تا از ترش شدن غذا جلوگيري كند
5)تشنگي را برطرف مي كند
6)طحال را تميز و تقويت مي كند
7)براي فتق مفيد است
8)براي برطرف كردن بوب بد دهان سوپ گشنيز بخوريد
9)دل درد را برطرف مي كند
بیوگرافی بازیگر آنتونی كویین
طرز استفاده
فرمول برطرف كردن بواسير
حدود 10 گرم تخم گشنيز را در ماهي تابه ريخته و بو بدهيد تا رنگ آن قهو ه اي شود سپس آنرا پودر كنيد و با سركه و يا شراب مخلو ط كرده و چند روز آنراب نوشيد تا بواسير از بين برود
براي برطرف كردن دندان درد
حدود 10 گرم تخم شگنيز را در چهار ليتر آب ريخته و بگذاريدبجوشد تا حجم آن به يك ليتر برسد آنرا كمي سرد كنيد و در دهان مضمضه كنيد تا درد دندان برطرف شود
براي شستن دهان و دندان
يك قاشق چايخوري پودر تخم گشنيز را در يك ليوان آّ ب جوش ريخته و بمدت 5 دقيقه دم كنيد سپس آنرا براي شستن دهان ،دندان و گلو غرغره كنيد
مضرات
گشنيزاگر باندازه بكار رود هيج گونه ضرري ندارد ولي مصرف زياد از حد آن توليد مستي توام با خستگي شديد مي كند و گاهي به خوابي عميق و گنگي و بي حسي منجر مي شود .
تخم گشنيز را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا ايراني و يا چيني خريدري كنيد . چيني ها گشنيز را جعفري چيني Chinese Parsley مي نامند
گشنيز Coriander
گشنیز یکی از انواع گیاهان دارویی است که از دیرباز در آشپزی و درمان برای خواص و خواص آن مورد استفاده قرار گرفته است. این گیاه دارای طعم و بوی خاصی است که غذاها را بهبود می بخشد و همچنین خواص درمانی متعددی دارد. در این مقاله به معرفی گشنیز و خواص آن پرداخته خواهد شد.
تاریخچه گشنیز
گشنیز به عنوان یکی از گیاهان دارویی پر کاربرد در جهان، تاریخچه طولانی و متنوعی دارد. این گیاه از قدیمیترین گیاهانی است که انسان از آن استفاده میکرده است.
خواص دارویی گشنیز
گشنیز دارای خواص درمانی فراوانی است که شامل کاهش التهابات، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول و فشار خون میشود. همچنین، این گیاه دارای اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی نیز میباشد.
کاربردهای آشپزی گشنیز
گشنیز به عنوان یک ادویه معمول در آشپزی مورد استفاده قرار میگیرد و به غذاها طعم و بوی خاصی میدهد. از طرفی، خواص آن به مواد غذایی اضافه میشود و برای بهبود سلامتی بدن مفید است.
روشهای مصرف گشنیز
گشنیز میتواند به صورت خام، پودر شده، عصاره و یا عصاره اسانسی استفاده شود. هر یک از این روشها دارای خواص و مزایای خاصی برای سلامتی بدن میباشد.
مطالعات علمی در مورد گشنیز
مطالعات علمی نشان دادهاند که گشنیز دارای خواص ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد سرطانی است. همچنین، این گیاه میتواند به بهبود عملکرد گوارش و کنترل قند خون کمک کند.
نکات مهم در مصرف گشنیز
هرچند گشنیز برای بسیاری از افراد مفید است، اما برخی افراد ممکن است به آن حساسیت داشته باشند. بنابراین، مصرف متعدد و زیاد این گیاه باید با دقت و توجه به نکات ایمنی صورت گیرد.
نتیجه گیری:
گشنیز به عنوان یکی از گیاهان دارویی مفید و متعدد الاستفاده، خواص درمانی و آشپزی آن جایگاه ویژهای در سلامتی بدن دارد. مطالعات علمی نشان دادهاند که این گیاه دارای اثرات بسیار مفیدی برای سلامتی بدن است و میتواند به بهبود برخی از بیماریها کمک کند. اما بصورت کلی، مصرف این گیاه باید با دقت و توجه به نکات ایمنی صورت گیرد تا هرگونه عوارض جانبی احتمالی جلوگیری شود.
منبع: مجله اینترنتی نو