ذرت Corn| هر آنچه که باید درباره ذرت بدانید!!
ذرت Corn
به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
نام علمی Zea mays
تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات
كليات گياه شناسي
ذرت كه بفارسي بلال نيز ناميده مي شود گياهي است يكساله و يك پايه داراي ساقه اي راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر مي رسد.
ذرت گياه بومي آمريكاي مركزي و مكزيك است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .
برگهاي ذرت متناوب و دراز مي باشد . گلهاي نر ذرت بصورت خوشه اي بوده كه مركب از سنبل هاي قرمز روشن مي باشد . گلهاي ماده آن از 2تا 4 گل تشكيل شده در كنار برگ هاي ذرت قرار درد .
غشايي كه روي بلال را مي پوشاند سبز رنگ و مانند برگ مي باشد . دانه هاي كروي شكل ذرت در اطراف محور مركزي بلال قرار گرفته اند . اين دانه ها برنگ زرد يا قهو ه اي مي باشند .
تركيبات شيميايي
رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine و زيازانتين Zeaxanthine مي باشد .
در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :
انرژي 350 كالري
آب 13 گرم
پروتئين 9 گرم
چربي 4 گرم
مواد نشاسته اي 72 گرم
كلسيم 22 ميلي گرم
سديم 1 ميلي گرم
پتاسيم 285 ميلي گرم
فسفر 265 ميلي گرم
بیوگرافی والیبالیست پوریا فیاضی
آهن 2 ميلي گرم
ويتامين آ 490 واحد
ويتامين ب 1 0/4 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/12 ميلي گرم
ويتامين ب 3 2/2 ميلي گرم
ارسنيك 30 ميلي گرم
كاكل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و كلسيم مي باشد .
در صد گرم كاكل ذرت مواد زير موجود است
گوگرد 2/8 ميلي گرم
كلر 3/6 ميلي گرم
فسفر 5/2 ميلي گرم
سيليسيم 4 گرم
آهن 0/06 ميلي گرم
كلسيم 1/7 ميلي گرم
منيزيم 1/4 ميلي گرم
سديم 0/2 ميلي گرم
پتاسيم 26/5 ميلي گرم
همانطور كه در جدول بالا مشاهده مي شود كاكل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبعلت وجود اين ماده معدني است كه كاكل ذرت ادرار آور است .
خواص داروئي
خواص درماني ذرت
ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند .
ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است ”
1)پماد ذرت خشك كننده زخم ها مي باشد .
2)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.
بیوگرافی والیبالیست اسلوبودان کواچ
3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند .
4)روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود .
5)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.
خواص درماني كاكل ذرت
كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند .
براي درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،مقدر 30 گرم از آنرا در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم مي كنند .
1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است .
2-درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .
3-سنگ مثانه ،التهاب ،ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .
4-كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند .
بغير از كاكل ذرت از برگ و ريشه وساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل ميآيد .
1)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.
2)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد .
3)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .
4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .
5)در قديم براي معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده مي كردند .
بیوگرافی والیبالیست محمد حسن صنوبری
طرز استفاده:
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات
مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .
ذرت Corn
ذرت یکی از محصولات کشاورزی مهم و پرکاربرد در سراسر جهان است. این گیاه از خانواده گندمیان و با نام علمی Zea mays شناخته میشود و از قدیمیترین گیاهان کشاورزی شناخته شده است. ذرت یکی از مهمترین منابع غذایی برای انسان و دام است و در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، دامپروری، صنایع دارویی و صنایع نساجی استفاده میشود. در این مقاله به بررسی انواع ذرت، خواص و کاربردهای آن پرداخته خواهد شد.
بیوگرافی والیبالیست محمدجواد معنوینژاد
انواع ذرت
ذرت به صورت معمول در دو نوع سفید و زرد تولید میشود. این گیاه میتواند در انواع مختلفی از جمله ذرت شیرین، ذرت دانهای، ذرت زعفرانی، ذرت علوفهای و ذرت پنیری یا ذرت شیرهای تولید شود. هر نوع ذرت دارای خصوصیات و کاربردهای خاصی است که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص ذرت
ذرت منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای غذایی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. این گیاه حاوی ویتامین C، ویتامین B6، ویتامین A، فولات، پتاسیم، منیزیم و آهن است. همچنین فیبرهای موجود در ذرت میتوانند به بهبود گوارش، کاهش کلسترول خون و کنترل قند خون کمک کنند.
کاربردهای ذرت در صنایع غذایی
ذرت یکی از مهمترین مواد اولیه در صنایع غذایی است. از ذرت میتوان ذرت دانهای، ذرت آرد، ذرت شکری، ذرت دانهای پف کرده، ذرت مکزیکی و ذرت شیرهای تولید کرد که در تولید محصولات مختلفی از جمله نان، آرد، شکلات، آبلیمو و نوشیدنیهای گازدار استفاده میشود.
کاربردهای ذرت در صنایع دامپروری
ذرت یکی از مهمترین عناصر تغذیهای در تغذیه دامها است. ذرت دانهای و ذرت علوفهای به عنوان منابع پروتئین و انرژی برای دامها مورد استفاده قرار میگیرد و میتواند به بهبود رشد و تولید شیر و گوشت دامها کمک کند.
کاربردهای ذرت در صنایع دارویی
ذرت به عنوان یک منبع مهم از مواد معدنی و ویتامینها در تولید محصولات دارویی مورد استفاده قرار میگیرد. از ذرت میتوان زغالسنگ ذرت، روغن ذرت و اسانس ذرت تولید کرد که در درمان برخی از بیماریها مؤثر است.
کاربردهای ذرت در صنایع نساجی
ذرت به عنوان یک منبع اصلی پلیمرهای طبیعی استفاده میشود که در تولید فیبرهای نساجی مورد استفاده قرار میگیرد. این فیبرها میتوانند به تولید پارچههای مقاوم و با کیفیت بالا کمک کنند.
نتیجه گیری:
ذرت به عنوان یک گیاه مهم و چندمنظوره در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، دامپروری، دارویی و نساجی استفاده میشود. این گیاه حاوی مواد مغذی مهمی است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. از آنجایی که ذرت منبع اصلی تغذیه برای انسان و دام است، اهمیت آن برای تامین نیازهای غذایی جامعه بسیار بالا است.
منبع: مجله اینترنتی نو