» پزشکی » گیاه شناسی » لوبيای سويا Soy bean| بررسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
گیاه شناسی

لوبيای سويا Soy bean| بررسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

50

لوبياي سويا Soy bean

به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:

نام علمی Soja hispida Moench

تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره جزایر کوکوس و پرچم کوکوس

كليات گياه شناسي

سويا قرنهاست كه غذاي مردم آسيا مخصوصا چين بوده است و چيني آن را همراه با برنج بعنوان غذاي اصلي خود مصرف مي كنند . ايالات متحده آمريكا بزرگترين توليد كننده سويا مي باشد و تقريبا دو سوم محصول كل دنيا را توليد مي كند . سويا در ايران بنام (لوبيا روغني ) ،‌( لوبيا چيني ) سوژا و دانه سويا معروف است .
سويا گياهي است يكساله داراي ساقه پرشاخه ، برگهاي آن بيضي ، نوك تيز و سبز رنگ مي باشد . ميوه آن شبيه لوبيا سات كه در هر غلاف آن سه تا پنج دانه جدا از يكديگر وجود دارد . رنگ دانه سويا بر حسب انواع مختلف متفاوت است و برنگهاي زرد ، سفيد ،‌سياه ، خاكستري و خالدر ديده مي شود .
دانه سويا به بزرگي يك نخود كمي مسطح و گرد است . دانه سياه سويا بشتر در طب گياهي مصرف درد ولي از دانه زرد رنگ آن بيشتر براي روغن گيري استفاده مي كنند . سويا بعلت داتشن پروتئين و مواد مغذي در تغذيه انسان بكار مي رود .
سويا از چين به نقاط ديگر دنيا راه يافته است و بطور وحشي در آن كشور وجود دارد .
سويا در حدود 3500 نوع مختلف درد كه هر كدام آب و هواي مخصوصي را مي خواهد .

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره کشور برزیل و پرچم برزیل

تركيبات شيميايي

سويا از نظر ويتامين هاي گروه B بسيار غني است و داراي مقدري ويتامين هاي C,D,E,K و كمي كاروتن مي باشد . سويا همچنين دريا كلروفيل و آنتي بيوتيكي بنام كاناوالين نيز هست /
دانشمندان موفق شده اند كه از لوبياي سويا يك نوع آنتي بيوتيك ارزان قيمت تهيه كنند كه موروميكس ناميده مي شود و باكتريهاي مضر روده را از بين مي برد .
جدول زير مواد موجود در صد گرم دانه خشك و رسيده ،‌جوانه سويا ، شير سويا و سبوس سويا را نشان مي دهد
دانه خشك جوانه سويا شير سويا سوس سويا

درباره کشور پرو و پرچم پرو
آب 10 گرم 86 گرم 92/5 گرم 62/8گرم
پروتئين 34 گرم 6 گرم 3/4 گرم 5/6 گرم
چربي 17/7 گرم 1/4 گرم 1/5 گرم 1/3 گرم
مواد نشاسته اي 29 گرم 4/7 گرم 2/2 گرم 9/5 گرم
كلسيم 226 ميلي گرم 48 ميلي گرم 20 ميلي گرم 82 ميلي گرم
فسفر 550 ميلي گرم 67 ميلي گرم 48 ميلي گرم 104 ميلي گرم
آهن 8/4 ميلي گرم 1 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 4/8 ميلي گرم
ويتامين آ 80 واحد 80واحد 40 واحد 7320 واحد
ويتامين ب 1 1/1 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/02 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/3 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/03 ميلي گرم 0/25 ميلي گرم
ويتامين ب 3 2/2 ميلي گرم 0/8 ميلي گرم 0/2 ميلي گرم 0/4 مياي گرم
همانطور كه گفته شد سويا از نظر مواد پروتئيني بسيار قوي است و در كشورهاي فقير از آن بعنوان جانشين گوشت استفاده مي كنند . در جدول زير سويا با گوشت مقايسه شده است

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره کشور شیلی و پرچم شیلی
سويا گوشت گاو
آب 9/87% 74%
پروتئين 36/67% 23/74%
چربي 17% 2/3%
پتاسيم 3/1% 54%
اسيد فسفريك 1/47% 66%
بنابر اين همانطور كه در جدول بالا ديده مي شود مقدر پروتئين سويا 1/5 بربر گشوت گاو مي باشد و منبعي
غني از پروتئين است . براي درست كردن شير سويا ، دانه سويا را له كرده و بمدت 24 ساعت تحت تاثير آب قرار مي دهند سپس آنرا صاف مي كنند و بدين ترتيب نوشابه اي مانند شير بدست مي آيد كه منبع غذايي خوبي است كه مي توان بجاي شير گاو مصرف كرد .
روغن سويا كه از فشدرن دانه هاي له شده وسيا بدست مي آيد رنگ زرد مايل به قرمز درد و داراي بوي مخصوصي شبيه بوي لوبيا است و در حرارت 15 در جه منجمد مي شود ولي درجه حرارت معمولي حالت روان درد.

درباره کشور آرژانتین و پرچم آرژانتین

خواص داروئی

1)سويا مقوي و باد شكن است
2)دانه سويا ، مدر ، تب بر و ضد سم است
3)در چين دانه سويا را بعنوان ضد سممصرف مي كنند
4)شير سويا غذاي مفيدي براي كودكان است
5)نان سويا براي مبتلايان به بيماري قند بسيار مناسب است زيرا اولا ارزش غذايي زيادي درد ثانيا مواد نشاسته اي كه تبديل به قند مي شود در آن كم است
6)دانه هاي سبز سويا را له كرده و بصورت ضماد در آوريد اين ضماد براي زخم هاي آبله و ساير زخم ها مفيد است همچنين براي رفع التهاب و قرمزي پاي بچه ها كه در اثر ادرار بوجود آمده مفيد است .
7)سويا براي مبتلايان به نقرس و رماتيسم و اشخاص ضعيف البنيه بسيار مفيد است
8)سوس سويا براي تحريك اشتها بكار مي رود
9)سوس سويا را براي از بين بردن بوي گوشت بكار مي برند
10)سوس سويا را به غذاهايي كه تدريد دريد سالم باشد بزنيد سم آنرا خنثي مي كند
11)سوس سويا ملين ،‌ خنك كننده و ضد سم است
12)اگر زن حامله در معرض خطر سقط جنين باشد به او سوس سويا بدهيد

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره کشور ونزوئلا و پرچم ونزوئلا
13)اگر ادرار كسي بخون آلوده است سوس سويا درمان آن است
14)سوس سويا براي سوختگي پوست مفيد است
15)فرآورده هاي سويا براي پيشگيري سرطان مفيد است
16)سويا به فعاليت روده ها و دفع منظم سموم كمك مي كند
17)سويا مقدر تري گليسيدر خون را پائين مي آورد
18)براي تميز كردن شريانها از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد حتي مبتلا به شرائين و در معرض خطر قلبي هستند اگر از سويا استفاده كنند و گوشت را از برنامه غذايي خود حذف كنند بزودي شريانهاي آنها تميز و جوان خواهد بود .
19)سويا سنگ كيسه صفرا را شكسته و خارج مي سازد و اگر از فرآورده هاي سويا استفاده كنيد در بدن شما سنگ كيسه صفرا توليد نخواهد شد اگر سنگ كيسه صفرا دريد رژيم خود رابه سويا تغيير دهيد
20)سويا براي سلامت روده بزرگ و تنظيم تخليه و دفع مواد زائد بسيار مفيد است
21)سويا موثر براي درمان سرطان كولون است
22)سويا از سرطان سينه جلوگيري مي كند
23)سويا منبع غني هورمون استروژن است بنابراين مي توان جانشين هورمونهاي مصنوعي در دوران يائسگي باشد . پس خانم ها در دوران يائسگي بهتر است از فرآورده هاي سويا استفاده كنند .

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره کشور جمهوری سورینام و پرچم جمهوری سورینام

طرز استفاده

فرآورده هاي سويا زياد است و بسته به نوع سليقه مي توانيد از آنها استفاده كنيد مانند شيز سويا ، شير بريده سويا ، در سويا ،‌بلغور سويا ، سوياي بو داده ،‌پروتيئن سويا ، سوس سويا ، سوياي تخمير شده ،‌جوانه سويا و غيره

مضرات

مضرات خاصي براي آن بيان نشده است .

لوبیای سویا

لوبیای سویا (Soybean) یکی از مهم‌ترین و مغذی‌ترین محصولات کشاورزی جهان است که به خاطر پروتئین بالا و خواص سلامتی‌اش بسیار مورد توجه قرار گرفته است. این گیاه بومی شرق آسیا است و از دیرباز در رژیم غذایی مردم این مناطق نقش مهمی ایفا کرده است. در ادامه به بررسی ویژگی‌ها، فواید و کاربردهای لوبیای سویا می‌پردازیم:

ویژگی‌های لوبیای سویا

منبع غنی پروتئین

– لوبیای سویا حاوی پروتئین‌های کاملی است که تمامی اسیدهای آمینه ضروری برای بدن را فراهم می‌کند. این ویژگی باعث می‌شود سویا گزینه‌ای مناسب برای گیاه‌خواران و وگان‌ها باشد.

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

درباره کشور پاراگوئه و پرچم پاراگوئه

مواد مغذی

– لوبیای سویا دارای مقادیر بالایی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از جمله ویتامین K، فولات، ویتامین B6، آهن، منیزیم و کلسیم است.
– همچنین حاوی فیبر غذایی بالا و چربی‌های سالم، به‌ویژه اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است.

فواید لوبیای سویا

سلامت قلب

– مصرف سویا می‌تواند به کاهش کلسترول بد (LDL) و افزایش کلسترول خوب (HDL) کمک کند. این امر به بهبود سلامت قلب و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.

پیشگیری از سرطان

– سویا حاوی ترکیباتی به نام ایزوفلاوون‌ها است که دارای خواص ضد سرطانی هستند. مصرف منظم سویا ممکن است به کاهش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها، به‌ویژه سرطان سینه و پروستات کمک کند.

چگونه پروژه سئو بگیریم از 0 تا 100 کاملا تجربی

سلامت استخوان‌ها

– کلسیم و منیزیم موجود در سویا به تقویت استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان کمک می‌کنند.

کنترل قند خون

– فیبر و پروتئین موجود در سویا می‌توانند به کنترل سطح قند خون و بهبود حساسیت به انسولین کمک کنند.

لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا
لوبيای سويا Soy bean| برسی جامع خواص دارویی و طرز استفاده لوبيای سويا

سلامت گوارش

– فیبر بالای موجود در سویا به بهبود فرآیند هضم و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند.

درباره کشور اکوادور و پرچم اکوادور

کاربردهای لوبیای سویا

محصولات غذایی

– **توفو**: یک منبع پروتئین گیاهی که از شیر سویا تهیه می‌شود و به عنوان جایگزینی برای گوشت در غذاهای گیاهی استفاده می‌شود.
– **شیر سویا**: نوشیدنی مغذی که از لوبیای سویا تهیه می‌شود و به عنوان جایگزینی برای شیر گاو مصرف می‌شود.
– **تمپه**: محصول تخمیر شده سویا که به دلیل بافت و طعم منحصربه‌فردش در غذاهای مختلف استفاده می‌شود.
– **سویا سس**: چاشنی معروفی که از تخمیر سویا و گندم تهیه می‌شود و در آشپزی آسیایی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.
– **ادامامه**: لوبیای سویای نپخته که به صورت تازه یا یخ‌زده به عنوان تنقلات سالم مصرف می‌شود.

محصولات غیر غذایی

– **روغن سویا**: یکی از پرمصرف‌ترین روغن‌های گیاهی که در پخت و پز و تولید محصولات غذایی مختلف استفاده می‌شود.
– **سویا در خوراک دام**: به عنوان یک منبع پروتئین در خوراک دام و طیور استفاده می‌شود.
– **محصولات صنعتی**: از سویا برای تولید پلاستیک‌های زیستی، سوخت‌های زیستی و محصولات شیمیایی مختلف استفاده می‌شود.

درباره جزایر جورجیای جنوبی و پرچم جورجیای جنوبی

 نکات مصرف

حساسیت

– برخی افراد ممکن است به سویا حساسیت داشته باشند و باید از مصرف آن خودداری کنند. علائم حساسیت به سویا شامل خارش، ورم، کهیر و مشکلات گوارشی است.

مصرف معتدل

– اگرچه سویا دارای فواید زیادی است، اما مصرف بیش از حد آن می‌تواند مشکلاتی مانند اختلالات هورمونی را ایجاد کند، بنابراین باید به میزان متعادل مصرف شود.

لیست 1100 بک لینک پرو کاملا رایگان

محصولات فرآوری‌شده

– بهتر است از محصولات سویای فرآوری‌شده مانند سویا سس و توفو با حداقل افزودنی‌ها و مواد نگهدارنده استفاده کنید.

لوبیای سویا یک منبع غذایی غنی و چندمنظوره است که می‌تواند به بهبود سلامت کلی بدن کمک کند. با این حال، مصرف آن باید با دقت و به میزان مناسب باشد تا از مزایای سلامتی آن بهره‌مند شوید.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

رضا امیری

هر اتفاقی را بهانه ای برای نوشتن ببینید، با هر مسئله ای که برایتان پیش می آید یک نوشته خوب بسازید، خدا همراه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×