طرز تهیه کتلت سیب زمینی شکم پر با عالی ترین دستور پخت بسیار لذیذ
طرز تهیه کتلت سیب زمینی شکم پر
به گزارش گروه آشپزی مجله اینترنتی نو:
مواد لازم
سیبزمینی 5 عدد
گوشت چرخ کرده 150 گرم
تخم مرغ 1 عدد
زرشک 1 قاشق غذاخوری
پیاز 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
پودر آویشن . نمک . فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه تونا بالز(توپک تن ماهی)
———————————-
زمان آماده سازی 30 دقیقه
زمان پخت 60 دقیقه
طرز تهیه
مرحله اول
5 عدد سیب زمینی متوسط را بشویید و با چند لیوان آب داخل قابلمه بگذارید و روی حرارت قرار دهید تا بپزد.
مرحله دوم
برای تهیه مایه گوشت ابتدا، پیازها را ریز خرد کنید و در روغن تفت دهید تا نرم شود. سپس، گوشت چرخکرده را اضافه کنید و آنقدر تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند.
پس از تغییر رنگ گوشت زرشک، نمک، فلفل، پودر آویشن و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا آب اضافی مواد تبخیر شود. سپس مایه گوشت را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
مرحله سوم
سیبزمینیهای پخته را پوست بگیرید و خوب بکوبید تا له شود. سپس، تخممرغ و مقداری نمک را به سیب زمینیهای لهشده اضافه کنید و خوب ورز دهید تا سیب زمینیها یکدست شوند.
مرحله چهارم
داخل ماهیتابه روغن بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. مقداری از سیب زمینی بردارید و کف دست تان پهن کنید.
سپس، مقداری از مایه گوشت را روی سیبزمینی قرار دهید، از اطراف به شکل کتلت جمع کنید و داخل روغن داغ قرار دهید تا سرخ شود. پس از طلایی شدن یک طرف، کتلت را برگردانید تا طرف دیگر نیز طلایی شود.
کتلتهای آماده را در ظرف بچینید و به همراه سس و سالاد دلخواه سرو کنید (به جای گوشت از سویا نیز میتوانید استفاده کنید).
توضیحات
کتلت سیبزمینی شکمپر، یک کتلت خوشمزه و جذاب است که حتما باید آن را امتحان کنید. ظاهر این کتلت با کتلتهای رایج فرق دارد؛ این کتلت از دو لایه تشکیل میشود که لایه زیرین، مایه سیبزمینی و لایه رویی، مایه گوشتی است.
برای درست کردن این کتلت ابتدا باید سیبزمینی را آبپز کنید. سپس گوشت را با پیاز سرخ کنید و زرشک، آویشن، رب گوجهفرنگی، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید. در ادامه سیبزمینی پخته را له کنید و با تخممرغ و نمک مخلوط کنید. سپس، مقداری از مایه سیبزمینی را بردارید و کف دستتان پهن کنید؛ بعد مقداری از مایه کتلت را روی سیبزمینی بگذارید و از اطراف آن را به شکل کتلت جمع کنید و سرخ کنید.
خواص سیب زمینی
سیب زمینی منبعی غنی از مواد مغذی است و در تناول غذایی انسانها نقش مهمی دارد. در زیر به برخی از خواص و ارزشهای غذایی آن اشاره میکنم:
ویتامینها: سیب زمینی منبع خوبی از ویتامین C است که به عنوان آنتیاکسیدان عمل میکند و در حفظ سلامتی پوست، جلوگیری از آسیبهای سلولی و افزایش جذب آهن از غذاها نقش دارد. همچنین حاوی ویتامین B6، که در فرایند متابولیسم پروتئینها و کربوهیدراتها موثر است، میباشد.
مواد معدنی: سیب زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم است که برای حفظ فشار خون و عملکرد قلبی مفید است. همچنین حاوی مقادیر مناسبی از مس، مولیبدن، فسفر و منیزیم میباشد که برای سلامتی استخوانها، عملکرد عضلات و فرایندهای متابولیکی ضروری هستند.
فیبر: سیب زمینی حاوی مقدار مناسبی از فیبر میباشد که برای حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است و میتواند در کنترل میزان قند خون و کاهش خطر بروز بیماریهای مرتبط با قلب و عروق مفید باشد.
آهن: سیب زمینی حاوی مقادیر قابل توجهی از آهن است که برای تولید هموگلوبین، که بخش اصلی خون است، ضروری است و کمبود آن میتواند منجر به فقر آهن شود.
با توجه به موارد فوق، سیب زمینی میتواند به عنوان یکی از مهمترین منابع غذایی در رژیم غذایی افراد باشد، اما همیشه بهتر است مصرف آن به میزان مناسب و به همراه منابع غذایی دیگر صورت گیرد.
منبع: مجله اینترنتی نو