نحوه کاشت بامیه با بهترین روش سریع و اصولی
نحوه کاشت بامیه
به گزارش گروه کشاورزی مجله اینترنتی نو:
نام علمی: Hibiscus esculentus
خانواده: Malvaceae
بامیه بصورت یکساله کشت می شود. میوه آن که قسمت خوراکی این گیاه را تشکیل می دهد از ۳ تا ۲۰ سانتیمتر است. ساقه آن علفی است ولی به تدریج چوبی می شود. برگ های آن پنجه ای و گاهی دندانه دار است. برگ و ساقه آن ممکن است بوسیله کرک پوشیده شده باشد. گل های آن معمولا خود گشن هستند، در کنار برگ های آن بوجود می آیند. البته حشرات در تلقیح گل آن می توانند نقش داشته باشند. طول بوته ۱ تا ۲ متر متغییر است.
شرایط آب و هوایی
بامیه در هر خاک زهکشی شده ای بخوبی رشد می کند و محصول میدهد. این گیاه قبل از کاشت به عناصر غذایی بویژه فسفر نیاز دارد. از آنجایی که دارای طول رویش طولانی است دادن کود در زمان بستن و فرم گرفتن میوه ها توصیه می شود. از دادن کودهای نیتروژنه که باعث افزایش رشد رویشی و همچنین کاهش میوه دهی می شود باید اجتناب کرد. کود های آلی برای کشت این گیاه توصیه می شود.
کاشت، داشت و برداشت
بامیه را بعد از گرم شدن هوا کشت می کنند. این گیاه را می توان هم بصورت نشا هم بصورت مستقیم در زمین اصلی کشت نمود. قبل کاشت بذرها را ۲۴ ساعت در آب خیس کرده تا عمل جوانه زنی تسهیل شود. بذر بامیه در ردیف هایی که ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر از یکدیگر فاصله دارند کشت می شود فاصله دو بوته روی ردیف های کشت بین ۳۰ تا ۹۰ سانتی متر متغییر است که به نوع رقم و بوته بستگی دارد. بذور در عمق ۱ تا ۱٫۵ سانتیمتری خاک قرار می گیرند. بذور بامیه به راحتی جوانه نمی زنند. لذا تعداد بذر بیشتری در فاصله کمتری کاشته می شود. سپس بوته های اضافی تنک می گردند. سله کشی آبیار ی و مبارزه با علف های هرز از کارهای اصلی و اساسی مزرعه بامیه است. هوای گرم و خشک و طولانی مناسب رشد این گیاه می باشد. در بامیه میوه مرتب برداشت می شود. توصیه می شود برداشت میوه هر روز انجام شود. هنگام برداشت طول میوه بین ۵ تا ۷ سانتی متر متغییر است. از ظهور گل تا برداشت میوه بین ۴ تا ۶ روز طول می کشد. قارچ فوزاریوم ممکن است به آن حمله کند. برخی از حشرات مانند شته می توانند بوته ها را مورد حمله قرار دهند، شته ها می توانند ناقل ویروس ها هم باشند.
خواص بامیه
این گیاه خواص فراوانی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- تسکین دهنده سوزش و التهابات پوستی بامیه دارای خواص ضد التهابی است که میتواند به تسکین سوزش، التهابات و تحریکات پوستی کمک کند.
- ضد باکتریال و آنتیاسپاسمودیک: مواد موجود در بامیه میتوانند در درمان عفونتهای پوستی و ضد باکتریالی عمل کنند.
- کمک به بهبود زخمها و سوختگیها: بر اساس تحقیقات، بامیه ممکن است در بهبود زخمهای پوستی و حتی سوختگیها موثر باشد.
- کاهنده خطوط و چین و چروک: استفاده از بامیه میتواند به کاهش ظاهر خطوط و چین و چروکهای پوستی کمک کند.
- کاهش التهابات دستگاه گوارش: برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بامیه میتواند به کاهش التهابات دستگاه گوارش کمک کند.
- کاهش قند خون: برخی تحقیقات نشان دادهاند که مصرف بامیه ممکن است به کاهش قند خون در افراد دیابتی کمک کند.
اگرچه بامیه خواص بسیاری دارد، اما قبل از استفاده از آن به عنوان درمان، مهم است که با پزشک یا متخصص پوست مشورت کنید، به خصوص اگر شما دارای حساسیت به هر نوع از مواد آن هستید.
منبع: مجله اینترنتی نو