دوشنبه , 11 تیر 1403 2024 - 06 - 30 ساعت :
» آشپزی » انواع ترشی » طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
انواع ترشی

طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

خرداد 6, 1403 10

طرز تهیه ترشی بندری

به گزارش گروه آشپزی مجله اینترنتی نو:

ترشی بندری یکی از معروف‌ترین ترشی‌های ایرانی است که از مناطق سواحل جنوبی ایران، به ویژه بندرعباس و جزایر هرمز، به دیگر مناطق کشور معرفی شده است. این ترشی با استفاده از مواد اصلی مانند تمبر هندی، گوجه فرنگی، خیار، سیر، فلفل دلمه‌ای و انواع ادویه و سرکه تهیه می‌شود. طعم ترش و خوشمزه‌ای که دارد، باعث شده است که در سراسر ایران مورد استقبال قرار گیرد و به عنوان یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه محسوب شود.

طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

درباره کشور صربستان و پرچم صربستان

مواد لازم

تمرهندی یک بسته
موسیر پنجاه گرم
هویج سه عدد
خیار سه عدد
رب انار ترش یک لیوان
بادمجان متوسط سه عدد
سیر یک بوته
کرفس 3-2 شاخه
گل کلم یک کیلو

طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

درباره کشور سوئیس و پرچم سوئیس
فلفل سبز ریز پنجاه گرم
سیب زمینی ترشی نیم کیلو
ادویه ترشی یک تا دو قاشق سوپ خوری
گوجه فرنگی کال پنج عدد
آب گوجه فرنگی غلیظ یک لیوان
سبزی معطر خرد شده (نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) یک لیوان

طرز تهیه

– فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
– تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
– گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.

طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

درباره کشور لیختن اشتاین و پرچم لیختن اشتاین
– هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
– برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
– خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
– موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
– بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
– سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
– بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
– ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
– مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
– نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.

طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

درباره کشور لتونی و پرچم لتونی

ارزش غذایی ترشی بندری

ترشی بندری، مانند سایر ترشی‌های ایرانی، ارزش غذایی بالایی دارد. این ترشی از مواد اولیه گیاهی متنوعی تهیه می‌شود که هر کدام ارزش غذایی خاص خود را دارند. به طور کلی، ترشی بندری شامل گوجه‌فرنگی، خیار، سیر، فلفل دلمه‌ای، نعناع فلفلی و ادویه‌های مختلف است. این مواد حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر هستند که ارزش غذایی آن را افزایش می‌دهند.

گوجه‌فرنگی حاوی ویتامین C، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است که برای سلامتی پوست، سیستم ایمنی بدن و سلامت قلب مفید است. خیار نیز حاوی آب، ویتامین C، فیبر و مواد معدنی مانند پتاسیم است که به حفظ آب و الکترولیت‌های بدن و کاهش فشار خون کمک می‌کند. سیر هم شناخته شده به عنوان یک منبع ضد میکروبی و ضد التهابی است.

از آنجایی که ترشی بندری با استفاده از سرکه تهیه می‌شود، ممکن است مقدار کمی اسید و سودمندی‌های اضافی داشته باشد، اما این مقدار معمولاً ناچیز است. به هر حال، مصرف ترشی بندری همراه با غذاهای دیگر به عنوان یک ضمیمه خوشمزه و مفید می‌تواند به تنوع و ارزش غذایی وعده غذایی کمک کند.

درباره کشور نروژ و پرچم نروژ

مزایا و معایب ترشی بندری

مزایا:

  1. ارزش غذایی: ترشی بندری حاوی مواد مغذی مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی‌اکسیدان‌ها و فیبر است که برای سلامتی بدن مفید هستند.
  2. طعم خوشمزه: ترشی بندری دارای یک طعم ترش و خوشمزه است که باعث افزایش لذت مصرف غذاها می‌شود و می‌تواند تنوع رژیم غذایی را افزایش دهد.
  3. طولانی مدت بقای غذا: به دلیل اسیدیته‌اش، ترشی بندری معمولاً می‌تواند برای مدت طولانی‌تری نسبت به غذاهای دیگر نگهداری شود.
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا
طرز تهیه ترشی بندری با بهترین روش بسیار خوشمزه با ماندگاری بالا

درباره کشور موناکو و پرچم موناکو

معایب:

  1. مصرف نمی‌شود در افرادی که حساسیت یا آلرژی به مواد ترشی بندری دارند، مصرف آن ممکن است مشکل‌ساز باشد.
  2. حاوی سدیم: برخی نوع از ترشی بندری ممکن است حاوی مقادیر قابل توجهی از سدیم باشند که برای افرادی که نیاز به محدود کردن مصرف سدیم دارند، مشکل‌ساز باشد.
  3. مصرف زیاد: مصرف بیش از حد ترشی بندری ممکن است باعث ایجاد مشکلات معده‌ای مانند سوء هاضمه یا سوء جذب مواد غذایی شود.

در نهایت، مصرف ترشی بندری باید با توجه به نیازهای سلامتی و تحمل شخصی هر فرد انجام شود و می‌تواند به عنوان یکی از انتخاب‌های خوشمزه و مفید در رژیم غذایی در نظر گرفته شود.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

خانم ابراهیمی

نوشتن به انسان احساس خوبی می دهد چرا که در حین نوشتن ایده های جدید و جملات ناب به ذهنتان می آید و ممکن است ناکهان مثل ارشمیدس بگویید یافتم یافتم…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×