دوشنبه , 4 تیر 1403 2024 - 06 - 24 ساعت :
» پزشکی » گیاه شناسی » کدو| بررسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
گیاه شناسی

کدو| بررسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو

خرداد 9, 1403 20

کدو

به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:

كدو Squash
نام علمی Lagenaria vulgaris

تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات

كليات گياه شناسي

كدو گياهي است يكساله و خزنده كه برگهاي آن بشكل قلب و پهن و پوشيده از كرك ريز مي باشد . گلهاي زرد رنگ است و گل نر و گل ماده آن روي يك پايه قرار درد . ريشه آن بايرك و بلند ، كمي شيرين و خوردن جوشانده آن مستي آور است . كدو انواع مختلف درد مانند كدوي حلوايي ، كدوي تنبل يا كدوي زرد ،كدوي خورشي يا كدوي سبز .
نوعي از كدوي حلوايي در كانادا و آمريكا و بعضي نقاط دنيا مي رويد كه بسيار بزرگ مي شود و گاهي وزن آن مرباتا 60 كيلوگرم نيز مي رسد . در آمريكا و كانادا اين كدوها را براي شب هالوين بكار ميئبرند و با آن ر و كيك درست مي كنند .

کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو

آخرین وضعیت حوادث تروریستی در راسک و چابهار

تركيبات شيميايی

در يكصد گرم كدو مواد زيرا را مي توان يافت
كدو حلوائي كدو سبز
كالري 18 18
آب 91 گرم 94 گرم
پروتئين 1 گرم 1/1 گرم
چربي 0/1 گرم 0/1 گرم
نشاسته 5/4 گرم 3/6 گرم
كلسيم 21 ميلي گرم 28 ميلي گرم
فسفر 45 ميلي گرم 0 3 ميلي گرم
آهن 0/8 ميلي گرم 0/5 ميلي گرم
پتاسيم 24 ميلي گرم 2/2 ميلي گرم
ويتامين آ 1600 واحد 400 واحد
ويتامين ب 1 0/5 ميلي گرم 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/11 ميلي گرم 0/09 ميلي گرم
ويتامين ب3 0/6 ميلي گرم 1 ميلي گرم
ويتامين ث 9 ميلي گرم 20 ميلي گرم
در صد گرم تخم كدو مواد زير موجود است :
آب 94 گرم
پروتئين 1/1 گرم
چربي 0/1 گرم
نشاسته 3/6 گرم
كلسيم 28 ميلي گرم
فسفر 30 ميلي گرم
آهن 0/4 ميلي گرم
پتاسيم 2/2 ميلي گرم
ويتامين آ 400 واحد
ويتامين ب 1 0/05 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/09 ميلي گرم
ويتامين ب 3 1 ميلي گرم
ويتامين ث 22 ميلي گرم

کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو

خواص داروئی

خواص كدو و تخم كدو

كدو از لحاظ طب قديم ايران سرد و تر يعني خنك كننده و مرطوب كننده است و از لحاظ شيميايي بدن را قليايي مي كند . كدو هم مانند بادمجان چون داراي كالري است بنابراين مهمترين غذا براي كساني است كه مي خواهند وزن كم كنند .
1)تخم كدوي خام اثر دفع كرم روده درد و چون سمي نيست اطفال نيز مي توانند از آن استفاده كنند . براي اين منظور بايد مقدر 50 گرم تخم كدو را پودر كرده و با عسل مخلوط نموده و مصرف كنيد و بايد بعد از چهار ساعت يك مسهل مانند روغن كرچك بخوريد كه كرمها را دفع كند .
2)كدو اثر ملين ، مدر و رفع يبوست و رفع سوء هاضمه را درد
3)به اشخاصي كه تب دارند كدو مي دهند تب را پائين مي آورد
4)كدو براي اشخاص گرم مزاج و صفراوي غذاي خوبي است
5)كدو خونساز است و براي استفاده از اين خاصيت كدو بايد آنرا همراه با آب غوره و يا سركه در روغن زيتون پخت و مصرف نمود
6)براي رفع دندان درد آب كدو قرقره كنيد
7)براي درمان گوش درد چند قطره آب كدو در گوش بچكانيد
8)براي برطرف كردن التهاب معده ، كبد و كليه كدوي پخته را روي اين اعضاء بگذاريد
9)پوست كدو را خشك كنيد خوردن آن درمان بواسير و خونريزي معده و روده است
10)تخم كدو درمان كنننده سرفه و برطرف كننده اخلاط خون است
11)براي زخم روده ها و مثانه و سوزش مجراي ادرار تخم كدو مصرف كنيد
12)روغن تخم كدو براي رفع تب و دل پيچه مفيد است
13)كدو و تخم كدو هر دو براي پيشگيري سرطان مفيد مي باشند
14)تخم كدو علاج كننده سرطان پروستات و برطرف كننده ورم پروستات مي باشد در مادران بالاتر از سن چهل معمولا غده پروستات شروع به بزرگ شدن مي كند و بنابراين اين اشخاص بايد چند روز در هفته كدو حلوايي يا تخم كدو بخورند .
15)كدو و تخم كدو در پيشگيري سرطان ريه بسيار موثر است و اشخاص سيگاري و حتي آنهائيكه با اين اشخاص زندگي مي كنند و باصطلاح سيگاري دست

دوم هستند براي اينكه مريض نشوند بايد از كدو استفاده كنند .

کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو

عفونت و بیماری پس از سیل

طرز استفاده

به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد

مضرات

همانطور كه گفته شد كدو سرد است و در خوردن كدو در مناطق حاره و گرم سير بسيار مفيد است و بدن را سالم نگاه مي درد .
كدو براي كسانيكه طبع سرد دارند و يا در مناطق سردسير زندگي مي كنند خوب نيست زيرا ايجاد نفخ وسنگيني و درد معده مي كنند .و بنابراين اشخاص اگر بخواهند كدو بخورند حتما بايد آنرا با ادويه هاي گرم مانند خردل و سير و فلفل و نعناع بخورند .

کدو

کدو یکی از محصولات محبوب در سراسر جهان است که در انواع مختلف و از نظر طعم و ارزش غذایی متنوع است. این محصول یک منبع عالی از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است. در این مقاله، به بررسی مزایا و خواص کدو، روش های کشت، روش های پخت و نکات مهم در مصرف آن خواهیم پرداخت.

خواص غذایی کدو

کدو یک منبع غنی از ویتامین A، C و E است که برای حفظ سلامت چشم ها، پوست و سیستم ایمنی بدن بسیار مفید است. همچنین، کدو حاوی مواد معدنی مانند پتاسیم، فسفر و منیزیم است که بیشتر افراد نیاز دارند.

انواع کدو

در بازارها می توان انواع مختلف کدو را مشاهده کرد از جمله کدو حلقوی، کدو دیمه، کدو هویجی و کدو قرمز. هر یک از این انواع خصوصیات و خواص متفاوتی دارند و می توانند در غذاهای مختلف استفاده شوند.

روش های کشت کدو

کدو یک گیاه آبدار است که نیاز به آب و نور خورشید دارد. برای کشت کدو باید به انتخاب مکان مناسب، زمان کاشت و نگهداری مناسب توجه داشت تا بتوان از محصول با کیفیت بهره مند شد.

روش های پخت کدو

کدو می تواند به صورت پخته، سرخ شده، پوره، سوپ یا حتی تهیه خوراک و کمپوت مصرف شود. هر یک از این روش ها می تواند به طعم و ارزش غذایی کدو افزوده و آن را به یک غذای خوشمزه تبدیل کند.

کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو
کدو| برسی خواص دارویی، طرز استفاده و مضرات انواع کدو

نکات مهم در مصرف کدو

قبل از مصرف کدو باید مطمئن شوید که کدو تازه و بدون علامت فساد استفاده می کنید. همچنین، باید در ذخیره و نگهداری به شکل مناسب به آن توجه کنید تا طعم و کیفیت آن حفظ شود.

خواص بهداشتی کدو

کدو به دلیل حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها، می تواند به حفظ سلامتی قلب، پوست و سیستم ایمنی بدن کمک کند. همچنین، مصرف منظم کدو می تواند به کاهش خطر بیماری های مزمن مانند دیابت و سرطان کمک کند.

نتیجه گیری:

کدو یک محصول غذایی بسیار مفید و خوشمزه است که می تواند به تنوع و سلامتی رژیم غذایی افراد کمک کند. با استفاده از انواع مختلف کدو و آشنایی با روش های کشت و پخت آن، می توانید از تمام خواص و مزایای این محصول فوق العاده بهره مند شوید. بهتر است همیشه به استفاده از محصولات طبیعی و سالم مانند کدو توجه کنیم تا به سلامتی بدن خود احترام بگذاریم.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

مریم هنربخش

همیشه برای من خود نوشتن مهم بوده. خیلی مهم تر از انتشار آن.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×