اسفناج | بررسی جامع خواص دارویی و نحوه مصرف اسفناج
اسفناج
به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
اسفناج Spinach
نام علمی Spinacia oleracea
تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات
كليات گياه شناسي
اسفناج گیاه بومی ایران است و از اوائل قرن اول میلادی کم کم به نقاط دیگر دنیا راه یافت . بطوریکه در تاریخ مسطور است اسفناج در قرن هفتم در چین و در قرن دوازدهم در اسپانیا کشت میشده است . کشت اسفناج در سال 1806 در آمریکا شروع شد .
اسفناج گیاهی است یکساله درای ساقه ای راست به ارتفاع نیم متر که برگهای آن پخن و نرم مثلثی شکل برنگ سبز می باشد . اسفناج نسبت به سرمای زمستان مقاوم است .
دو نوع اسفناج وجود دارد که بنام پائیزه و بهاره نامیده می شود . اسفناج بهاره در فصل بهار کاشته می شود و به اسفناج انگلیسی معروف است . نوع پائیزه آن که به خاک بسیار غنی احتیاج درد در پائیز کاشته می شود . گلهای اسفناج برنگ سبز کمرنگ می باشد .
اسفناج چون درای مواد غذایی فراوانی است کشت آن امروز در تمام نقاط دنیا معمول است .
بیوگرافی سامان قدوس بازیکن دو رگه فوتبال
تركيبات شيميايی
اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف كردن بیماری پلاگر است .( پلاگر یک نوع بیماری است که بعلت کمبود ویتامین B3 در بدن تولید می شود و نشانه های ضعف بدن ، تشنج ، اختلال در دستگاه هاضمه و بوجود آمدن لکه های قرمز روی بدن است .)
ضمنا در اسفناج مقدر زیادی آهن ، ید ، لسیتین ، کلروفیل ، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد در صد گرم اسفناج خام مورد زیر موجود است :
انرژي 20 كالري
آب 90 گرم
پروتئين 3 گرم
چربي 0/3 گرم
مواد نشاسته اي 3/5 گرم
كلسيم 90 ميلي گرم
فسفر 50 ميلي گرم
آهن 3/2 ميلي گرم
سديم 70 ميلي گرم
پتاسيم 470 ميلي گرم
ويتامين آ 6000 واحد
ويتامين ب 1 0/1 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/2 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/6 ميلي گرم
ويتامين ث 40 ميلي گرم
خواص داروئی
برگ اسفناج از نظر طب قديم ايران كمي سرد و تر است و برخي عقيده دارند كه متعادل است يعني نه سرد است و نه گرم .
1) برگ اسفناج منبع غني ويتامين A ، B3 ، C و آهن و پتاسيم مي باشد .
2) بدن را قليايي مي كند .
3) خنك كننده است و براي پائين آوردن تب مفيد است .
4) ورم روده كوچك را رفع مي كند .
5)براي ورم ريه مفيد است .
دعاء های پیامبران
6)ملين است و يبوست را برطرف مي كند .
7)براي لاغر شدن و وزن كم كردن مفيد است .
8) اسفناج بدليل داشتن ماده اي بنام اسپيناسين هضم غذا را تسريع مي كند . اين ماده باعث تحريك معده و ازدياد ترشحات آن مي شود .
9) خوردن اسفناج در رفع تشنگي موثر است .
10)براي از بين بردن ورم و درد گلو مفيد است .
11) براي رفع سرفه هاي خشك برگ اسفناج را با حو پوست كنده و روغن بادام بپزيد و بخوريد .
12)آش اسفناج با گشنيز براي سردردهايي كه ناشي از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشي است مفيد مي باشد .
13)اگر آش اسفناج را ب آب ليمو و سماق و يا آب غوره بخوريد سردردهاي ناشي از اختلال كيسه صفرا را برطرف مي كند .
14) خوردن اسفناج از سطان جلوگيري مي كند مخصوصا در افرادي كه به مصرف الكل و سيگار دست دارند .
15)حقيقات دانشمندان نشان داده است كه اسفناج در پيشگيري سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ،حنجره و رحم موثر است .
16)اسفناج كلسترول خون را پائين مي آورد .
17)بهترين دارو براي كساني است كه مبتلا به كم خوني هستند .
18) اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تميز مي كند .
19)ترشحات لوزالمعده را افزايش مي دهد .
20)اسفناح سبزي مفيد براي تقويت اعصاب است .
21)اسفناج پته براي رفع بيماري آسم و گرفتگي صدا بسيار موثر است .
22)رماتيسم و نقرس را درمان مي كند .
23)براي زياد كردن شير در مادران شير ده موثر است .
24) سابقا نوعي شربت از اسفناج تهيه شد كه در معالجه خونريزيها و كم خوني از آن استفاده مي كردند .
25) تخم اسفناج ملين و خنك كننده است .
26)تخم اسفناج براي برطرف كردن ورم كبد و يرقان مفيد است .
27)اسفناج تعداد گلبولهاي قرمز خون را افزايش مي دهد .
28) اسفناج چون داراي كلروفيل است عضلات روده را تحريك كرده و تخليه مدفوع را آسان مي كند .
29) اگر كسي مبتلا به حبس البول يعني بند آمدن ادرار است مي تواند با مخلوط نصف فنجان آب اسفناج اين ناراحتي را درمان كند . با همان مقدر روغن بادام يا روغن زيتون مخلوط كرده و باو بدهيد .
30)اسفناج را در سالاد خود بريزيد و ميل كنيد .
طرز استفاده
به مبحث نسخه پيچي گياهان دارويي براي بيماري مورد نظر مراجعه نماييد
مضرات
اسفناج بعلت داشتن اگزالات براي بيماران مبتلا به ورم مفاصل و سنگهاي كليه و مثانه مناسب نيست ضمنا آنهائيكه سرد مزاج هستند بايد اسفناج را با ادويه گرم نظير زنجبيل و هل ميل نمايند .
اسفناج
اسفناج یکی از مهمترین سبزیجاتی است که در تمام فصول سال میتوان از آن استفاده کرد. این سبزی از خانواده گیاهان چندساله است و دارای خواص بسیاری برای سلامتی بدن انسان است. در این مقاله، به بررسی خواص و فواید اسفناج برای سلامتی بدن میپردازیم.
خواص اسفناج برای سلامت قلب
یکی از مهمترین خواص اسفناج برای سلامتی بدن، افزایش سلامت قلب است. این سبزی حاوی مقادیر بالایی از آهن، پتاسیم و مواد معدنی است که میتواند به بهبود عملکرد قلب کمک کند.
کاهش التهابات
مصرف منظم اسفناج میتواند به کاهش التهابات در بدن کمک کند. این سبزی حاوی آنتی اکسیدانهای قوی است که میتوانند به جلوگیری از بروز التهابات در بدن کمک کنند.
سلامت پوست
مصرف اسفناج میتواند به بهبود سلامت پوست کمک کند. این سبزی حاوی ویتامینهای مختلفی است که میتوانند به تغذیه و تقویت پوست کمک کنند.
کاهش خطر بیماریهای مزمن
مصرف منظم اسفناج میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن مانند دیابت و فشار خون بالا کمک کند. این سبزی حاوی مواد مغذی است که میتواند به بهبود عملکرد اعضای بدن کمک کند.
سلامت استخوان
اسفناج حاوی مقادیر بالایی از ویتامین K است که میتواند به تقویت استخوان کمک کند. مصرف این سبزی میتواند به پیشگیری از بروز بیماریهای استخوان مانند اوستئوپروز کمک کند.
اسفناج و کاهش وزن
اسفناج حاوی مقادیر کمی کالری و بالایی از فیبر است که میتواند به کاهش وزن و کنترل آن کمک کند. مصرف این سبزی به عنوان یک غذای سالم و خوشمزه میتواند به حفظ وزن مناسب کمک کند.
نتیجهگیری:
با توجه به مطالب بالا، میتوان گفت که این گیاه یکی از بهترین سبزیجاتی است که میتوان برای بهبود سلامتی بدن مصرف کرد. این سبزی حاوی مواد مغذی مهمی است که میتوانند به بهبود عملکرد اعضای بدن و پیشگیری از بروز بیماریها کمک کنند. بنابراین، توصیه میشود که اسفناج به عنوان یک قسمت اساسی از رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید و از خواص و فواید آن برای سلامتی بدنتان بهرهبرداری کنید.
منبع: مجله اینترنتی نو