اهمیت تعاونیها در توسعه کسب و کارهای خانگی و تقویت اقتصاد محلی
یک فعال حوزه تعاونی با تأکید بر مزایای ایجاد کسب و کارهای خانگی تحت قالب تعاونیها، بیان کرد که این مدل اقتصادی میتواند. تأثیرات مثبتی در ایجاد فرصتهای شغلی و توسعه مناطق محروم داشته باشد. عبدالله بهرامی در گفتگو با ایسنا، تعاونیها را به عنوان نهادهای مردمی و عدالتمحور توصیف کرد که به تجمیع منابع مالی کوچک و توزیع عادلانه درآمدها در کشور کمک میکنند.
وی افزود: بخش تعاون نقش قابل توجهی در اشتغالزایی ایفا میکند. و کسب و کارهای خانگی در قالب تعاونیها اغلب با موفقیت بیشتری به نتیجه میرسند.
بهرامی به تأکید بر اهمیت تعاونیها از لحاظ اقتصادی پرداخت و گفت: بنگاههای تعاونی با ایجاد عدالت و برابری اقتصادی، نقش مهمی در کاهش فقر و نابرابری دارند. از این رو، انتظار میرود دولت توجه بیشتری به توسعه بخشهای مولد اقتصاد و اشتغال ارزان داشته باشد و به تقویت تعاونیها توجه ویژهای کند.
او همچنین بر ضرورت بهرهبرداری از توانمندیهای شبکه تعاون تأکید کرد و افزود: تعاونیها میتوانند به خلق فرصتهای شغلی و توسعه و آبادانی، به ویژه در مناطق محروم، کمک کنند. بنابراین، ساماندهی زنان، کارگران و جویندگان کار در بستر تعاونی باید جزء اولویتهای اصلی قرار گیرد.
رئیس کمیسیون صنایع دستی، فرش و گردشگری اتاق تعاون ایران به توسعه صادرات غیرنفتی اشاره کرد. و گفت: با وجود اینکه فرش دستباف بخش قابل توجهی از صادرات غیرنفتی کشور را شامل میشود. تحریمها موجب کاهش اثرگذاری آن و نزول رتبه جهانی ایران در صادرات فرش شدند. با این حال، تعاونیها در توسعه صادرات غیرنفتی نقش بسزایی دارند و بسیاری از محصولات ایرانی که به کشورهای مختلف صادر میشود، توسط این تعاونیها انجام میپذیرد.
در پایان، بهرامی بر توانمندسازی و بهروزرسانی اتحادیهها و تعاونیها تأکید کرد و خواستار استفاده حداکثری از ظرفیتهای نادیدهگرفته شد بخش تعاون شد.