طرح «گام ایران» و توسعه ورزش همگانی در کشور
علی خلیلی، رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی، در گفتوگویی با ایرنا از توسعه طرح «گام ایران» به عنوان یکی از مهمترین ابتکارات این فدراسیون در جهت افزایش فعالیت بدنی مردم ایران خبر داد. وی هدف اصلی این طرح را تشویق مردم به فعالیتهای ورزشی ساده و در دسترس، بهویژه پیادهروی، عنوان کرد. طرح «گام ایران»، با هدف ارتقای فرهنگ پیادهروی و ورزشهای همگانی، با استفاده از فناوریهای نوین راهاندازی شده است. این طرح نه تنها فعالیتهای ورزشی را برای عموم مردم قابل دسترس کرده بلکه به وسیله اپلیکیشن ویژه خود، فضایی مناسب برای ثبت فعالیتها و تشویق کاربران فراهم کرده است. از زمان آغاز این طرح، تعداد قابل توجهی از مردم در آن مشارکت داشته و از مزایای آن بهرهمند شدهاند.
هدف گذاری برای ارتقای فعالیت بدنی به ۳۰ دقیقه در روز
خلیلی در ادامه صحبتهای خود با اشاره به آمارهای فعالیت بدنی مردم ایران، بیان کرد که طبق آخرین بررسیها، متوسط فعالیت بدنی افراد ایرانی تنها ۱۳ دقیقه در روز برآورد شده است. این آمار به وضوح نشان میدهد که هنوز فاصله زیادی با استانداردهای جهانی داریم. فدراسیون ورزشهای همگانی با هدف افزایش این مدت زمان به ۳۰ دقیقه در روز تا پنج سال آینده، تلاش میکند تا با استفاده از طرحهای مختلف و فراگیر کردن فعالیتهای ورزشی در سطوح مختلف، مردم را به تحرک و ورزش بیشتر تشویق کند. در این راستا، اجرای طرح «گام ایران» با استقبال عمومی روبرو شده و تاکنون بیش از ۲ میلیارد گام در این اپلیکیشن ثبت شده است که نشاندهنده موفقیت نسبی این طرح در میان مردم است.
طرحهای اجتماعی و سلامتمحور فدراسیون ورزشهای همگانی
یکی دیگر از اهداف مهم فدراسیون ورزشهای همگانی، ترویج فعالیتهای بدنی در راستای تغییر سبک زندگی مردم و ارتقای سلامت عمومی است. خلیلی در این خصوص به برخی از طرحهای اجتماعی که این فدراسیون در کنار فعالیتهای ورزشی به آن پرداخته نیز اشاره کرد. به عنوان مثال، طرح «گامهای مادرانه» که به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) آغاز شده است، هدفی انساندوستانه دارد. در این طرح، بانوان ایرانی با پیمایش ۱۰ میلیون گام به آزادی زندانیان زن جرایم غیرعمد کمک میکنند. تاکنون بیش از ۱۵۰ میلیون گام در این طرح به ثبت رسیده و هدف آن، آزادی ۳۱ زندانی از زندانها است. این طرح، که با همکاری حامیان مالی همراه است، نه تنها به ارتقای سلامت جسمانی افراد کمک میکند بلکه به تقویت حس همبستگی اجتماعی و مسئولیتپذیری در جامعه میپردازد.