جدیدترین مقالات
سه شنبه , 7 اسفند 1403 2025 - 02 - 25 ساعت :
 
» اخبار » بیروت و تلاش‌های دیپلماتیک برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان
اخبار - بین الملل

بیروت و تلاش‌های دیپلماتیک برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان

اسفند ۶, ۱۴۰۳ 20

بیروت همه تلاش‌های دیپلماتیک را برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان به کار می‌گیردبیروت همه تلاش‌های دیپلماتیک را برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان به کار می‌گیرد

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، «نواف سلام»، نخست وزیر لبنان، در دیدار با «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و هیأت همراه وی، بر اهمیت تلاش‌های دیپلماتیک دولت لبنان برای خروج رژیم اسرائیل از جنوب لبنان تأکید کرد. نواف سلام همچنین اظهار داشت که دولت لبنان متعهد است تا زیرساخت‌های ویران شده در پی حملات اخیر اسرائیل را بازسازی کند.

وی در این دیدار همچنین به توقف برخی پروازها در فرودگاه بین‌المللی شهید رفیق حریری بیروت اشاره کرد و گفت که ایمنی فرودگاه و مسافران از اولویت‌های دولت لبنان است. مسئولیت این امر به طور کامل بر عهده دولت لبنان است و اقدامات لازم برای بازگشت پروازها به روال عادی در حال انجام است.

چالش‌های منطقه‌ای و راه‌حل فلسطین

نخست وزیر لبنان در خصوص چالش‌های منطقه‌ای ناشی از جنگ غزه گفت: “هیچ راه حلی وجود ندارد مگر اینکه مردم فلسطین بتوانند سرنوشت خود را در سرزمین خود تعیین کنند و کشور مستقل فلسطین را بر اساس ابتکار صلح عربی که در سال ۲۰۰۲ در اجلاس بیروت تصویب شد، ایجاد کنند.” این اظهار نظر نواف سلام به روند صلح و تحقق حقوق مردم فلسطین اشاره دارد که از زمان تصویب ابتکار صلح عربی در سال ۲۰۰۲، همچنان یکی از محورهای دیپلماتیک منطقه است.

دیدار با رئیس مجلس شورای اسلامی ایران

این دیدار با حضور مجتبی امانی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان، برگزار شد. محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، در این دیدار تشکیل دولت لبنان را به نخست وزیر این کشور تبریک گفت و بر حمایت جمهوری اسلامی ایران از لبنان در شرایط بحرانی تأکید کرد. سفر رئیس مجلس ایران به لبنان به مناسبت شرکت در مراسم تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین صورت گرفت.

حضور هیئت ایران در مراسم تشییع شهیدان حزب‌الله لبنان

سید حسن نصرالله، دبیرکل سابق حزب‌الله لبنان، و سید هاشم صفی‌الدین، رئیس شورای اجرایی حزب‌الله، در حملات هوایی رژیم اسرائیل به شهادت رسیدند. این حملات که در تاریخ‌های مختلف در سال ۱۴۰۳ رخ داد، به تخریب ساختمان‌ها و مراکز حزب‌الله در ضاحیه جنوبی بیروت منجر شد. مراسم تشییع پیکر شهیدان نصرالله و صفی‌الدین در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ (یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳) در جنوب لبنان با حضور گسترده‌ای از مقامات و شخصیت‌های سیاسی و مذهبی برگزار شد.

در این مراسم، هیئت چهار نفره‌ای از جمهوری اسلامی ایران به ریاست حجج اسلام محمد حسن اختری، محسن قمی، سید رضا تقوی و سید مجتبی حسینی، به نمایندگی از رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، حضور یافتند. همچنین هادی طحان نظیف نیز به نمایندگی از اعضای شورای نگهبان در این مراسم تشییع شرکت کرد.

بیروت تمام تلاش‌های دیپلماتیک را برای خروج اسرائیل از جنوب لبنان به کار می‌گیرد

به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، نواف سلام، نخست وزیر لبنان، در دیدار با محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی ایران و هیأت همراه وی، تأکید کرد که لبنان تمامی تلاش‌های دیپلماتیک خود را برای پایان دادن به حضور رژیم اسرائیل در جنوب لبنان به کار خواهد گرفت. وی با اشاره به اهمیت همبستگی منطقه‌ای و حمایت بین‌المللی از این موضوع، بر لزوم بازسازی مناطق ویران‌شده توسط حملات اسرائیل تأکید کرد. لبنان همچنان بر عزم خود برای مقابله با اشغالگری اسرائیل و حمایت از حقوق مردم فلسطین پایبند است.

وی همچنین در مورد توقف برخی پروازها در فرودگاه بین‌المللی بیروت اظهار داشت که ایمنی پروازها و مسافران اولویت اصلی دولت لبنان است و این موضوع به‌طور کامل تحت نظارت دولت لبنان قرار دارد. وی از اقدامات به عمل آمده برای از سرگیری پروازها در اسرع وقت خبر داد و گفت که مسئولیت این امر بر عهده دولت لبنان است.

چالش‌های منطقه‌ای و رویکرد لبنان به بحران غزه

نواف سلام در بخش دیگری از سخنان خود، به چالش‌های منطقه‌ای ناشی از جنگ غزه اشاره کرد و تصریح نمود که هیچ راه حلی برای این بحران وجود ندارد مگر آنکه مردم فلسطین بتوانند سرنوشت خود را در سرزمین خود تعیین کنند. وی بر ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی طبق طرح صلح عربی که در اجلاس بیروت در سال ۲۰۰۲ به تصویب رسید، تأکید کرد. لبنان معتقد است که تنها با این روش می‌توان به یک راه‌حل دائمی برای بحران فلسطین دست یافت.

دیدار رئیس مجلس ایران و نخست وزیر لبنان

در این دیدار محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی ایران، تشکیل دولت جدید لبنان را به نواف سلام تبریک گفت و بر ادامه حمایت جمهوری اسلامی ایران از لبنان در تمامی عرصه‌ها به ویژه در برابر تهدیدات اسرائیل تأکید کرد. وی افزود که ایران همواره در کنار لبنان ایستاده است و این روابط بر اساس همکاری‌های راهبردی و منافع مشترک استوار است.

قالیباف همچنین بر اهمیت توسعه روابط دوجانبه بین ایران و لبنان در زمینه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی تأکید کرد و پیشنهاد داد که طرفین باید در راستای تقویت این روابط گام‌های مؤثری بردارند. وی همچنین از لبنان به‌عنوان یکی از هم‌پیمانان مهم ایران در منطقه یاد کرد و تأکید کرد که ایران همواره در راستای حمایت از تمامیت ارضی لبنان تلاش خواهد کرد.

تشییع پیکر شهیدان حزب‌الله لبنان

در ادامه، به تشییع پیکر شهیدان سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین اشاره شد که در تاریخ ۲۳ فوریه ۲۰۲۵ (یکشنبه پنجم اسفند ۱۴۰۳) در جنوب لبنان برگزار گردید. این مراسم با حضور گسترده‌ای از مقامات سیاسی و مذهبی لبنان و ایران همراه بود. در این مراسم، شخصیت‌هایی چون حجج اسلام محمد حسن اختری، محسن قمی، سید رضا تقوی و سید مجتبی حسینی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران حضور یافتند.

همچنین هادی طحان نظیف به نمایندگی از شورای نگهبان ایران در مراسم تشییع پیکر شهیدان حزب‌الله شرکت کرد. این مراسم، علاوه بر جنبه‌های مذهبی، یک پیام مهم سیاسی نیز داشت که همبستگی و اتحاد در برابر تهدیدات اسرائیل و هم‌پیمانی ایران و لبنان را تقویت کرد.

حمله اسرائیل و شهادت فرماندهان حزب‌الله لبنان

حملات هوایی رژیم صهیونیستی به بیروت و دیگر مناطق لبنان که منجر به شهادت تعدادی از فرماندهان ارشد حزب‌الله، از جمله سید حسن نصرالله و سید هاشم صفی‌الدین شد، واکنش‌های گسترده‌ای در منطقه و در سطح بین‌المللی به دنبال داشت. اسرائیل در این حملات از بمب‌های سنگین استفاده کرد که منجر به تخریب وسیع و کشته شدن بسیاری از افراد بی‌گناه شد.

در این حملات، همچنین سردار عباس نیلفروشان معاون عملیات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نیز به شهادت رسید. این حملات، علاوه بر ایجاد خسارت‌های انسانی و مادی، تنش‌ها در منطقه را افزایش داد و موجب شد تا لبنان و ایران هم‌چنان به مقابله با این تهدیدات از سوی اسرائیل ادامه دهند.

ارتباط دیپلماتیک لبنان و ایران در برابر تهدیدات اسرائیل

لبنان و ایران همواره روابط دوجانبه مستحکمی داشته‌اند که این روابط در برابر تهدیدات اسرائیل و دیگر چالش‌های منطقه‌ای تقویت شده است. ایران از زمان تأسیس حزب‌الله لبنان، همواره از این گروه در مقابله با اسرائیل حمایت کرده است. حضور فعال دیپلماتیک ایران در لبنان، به‌ویژه در شرایط بحران، نشان‌دهنده تعهد جمهوری اسلامی به حفظ امنیت و ثبات در منطقه است.

جریمه پزشک متخصص 

چالش‌ها و تحولات چین و ژاپن

تعمیرات نیروگاه برق ری و تقویت 

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×