رشد ۱۳ درصدی ارزش صادرات از گمرک کاوه
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه از رشد ۱۳ درصدی ارزش صادرات این منطقه در سال جاری خبر داد. قاسم مطلبی، در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، اعلام کرد که طی امسال، ۵۵۴ هزار تن کالا به ارزش ۲۶۴ میلیون دلار از این گمرک صادر شده که از نظر وزنی ۶ درصد و از نظر ارزشی ۱۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این رشد در صادرات نشاندهنده فعالیت بیشتر واحدهای تولیدی و تجاری در این منطقه است که از ظرفیتهای خود بهرهبرداری بهتری داشتهاند.
ترکیب کالاهای صادراتی از گمرک کاوه
مطلبی در ادامه با اشاره به ترکیب کالاهای صادراتی، گفت: عمده کالاهای صادر شده شامل انواع کیک و بیسکویت، قوطی آلومینیومی، شیشه و بلورجات، کاشی و سرامیک، آبمیوه و رانی، آبگرمکن، پکیج و قطعات آن، کابلهای مسی، مواد شوینده و فرآوردههای نفتی همچون هیدروکربن و روغنهای صنعتی هستند. این کالاها به کشورهای مختلفی همچون عراق، امارات، افغانستان، پاکستان، ترکیه و روسیه صادر میشوند. این امر نشاندهنده تنوع بالای تولیدات منطقه ویژه اقتصادی کاوه و توانمندی آن در پاسخ به نیاز بازارهای مختلف جهانی است.
رشد واردات به منطقه ویژه اقتصادی کاوه
مدیر گمرک کاوه در بخش دیگری از صحبتهای خود به رشد واردات کالا به این منطقه اشاره کرد. وی توضیح داد که در این مدت، ۲۶۷ هزار تن کالا به ارزش ۶۶۶ میلیون دلار وارد منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده که از نظر وزنی ۲۳ درصد و از نظر ارزشی ۷ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است. این رشد در واردات نشاندهنده نیاز بیشتر واحدهای صنعتی به مواد اولیه و تجهیزات برای تولیدات بیشتر و بهبود کیفیت محصولات است.
اقلام وارداتی منطقه ویژه اقتصادی کاوه
مطلبی در ادامه به اقلام وارداتی اشاره کرد و گفت: عمده کالاهای وارداتی شامل مواد اولیهای همچون خمیر الیاف، مواد اولیه دارویی، اسانسها، تکههای میوه و همچنین ماشینآلات خط تولید واحدهای صنعتی هستند. این کالاها عمدتاً از کشورهای امارات، چین، ترکیه، هند، قطر و کره جنوبی وارد میشوند و در برخی موارد نیز بهصورت واسطهای از کشورهای پیشرفتهتری مانند آلمان، ایتالیا، دانمارک و سوئیس به منطقه وارد میگردند. این موضوع بیانگر تنوع و کیفیت بالای مواد اولیه وارداتی به منطقه ویژه اقتصادی کاوه است.
سهم گمرک کاوه از درآمدهای گمرکی استان مرکزی
مطلبی در پایان به سهم گمرک کاوه از درآمدهای گمرکی استان مرکزی اشاره کرد و اظهار داشت: از مجموع ۴.۲ همت درآمد گمرکی استان در ۱۱ ماهه امسال، ۳.۲ همت مربوط به گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه بوده که معادل ۸۰ درصد از کل درآمد گمرکی استان را شامل میشود. این آمار نشاندهنده اهمیت ویژه این گمرک در اقتصاد استان مرکزی و تأثیر مستقیم آن بر درآمدهای استان است.
پیشینه و اهمیت گمرک کاوه
گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه که در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه قرار دارد، از نیمه دوم سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را آغاز کرده است. این گمرک بهعنوان یک نقطه کلیدی در ارائه خدمات گمرکی و انجام تشریفات مرتبط با کالای صادراتی و وارداتی در خدمت صاحبان صنایع و فعالان تجاری قرار دارد. این گمرک نقش اساسی در تسهیل تجارت خارجی و تسریع فرآیندهای گمرکی برای واحدهای تولیدی ایفا میکند.
اشتغالزایی در منطقه ویژه اقتصادی کاوه
شهرستان ساوه با داشتن چندین شهرک صنعتی و یک ناحیه صنعتی با بیش از ۶۰ هزار فرصت شغلی، بهعنوان یکی از قطبهای صنعتی و اقتصادی استان مرکزی شناخته میشود. حدود ۴۰ درصد از اشتغال استان در این شهرستان متمرکز است که نشاندهنده نقش برجسته این منطقه در رونق اقتصادی و اشتغالزایی است. این میزان اشتغالزایی بهویژه با توجه به فعالیتهای گمرک کاوه و توسعه زیرساختها و صنایع در این منطقه، یکی از عوامل مهم در تقویت اقتصاد استان و کشور است.