ووشو فارس در سراشیبی سقوط؛ شکست در خانه با ترکیب غیربومی
اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴ 10
به گزارش خبرنگار ایرنا، فارس همواره در میزبانی رویدادهای ورزشی خوش درخشیده و این بار نیز رقابتهای قهرمانی ووشو جوانان کشور از ۳۰ فروردین تا ۳ اردیبهشت در سالن شهید آیتالله دستغیب شیراز با حضور ۷۰۰ ورزشکار در قالب ۳۴ تیم برگزار شد.
افتخار دیروز، حسرت امروز
در سالهای نهچندان دور، فارس یکی از قدرتهای ووشو کشور و حتی آسیا بود. مدال نقره عماد محمدی در رقابتهای آسیایی ۲۰۱۳ فیلیپین و طلای جهانی محمد فرهادی در سال ۲۰۱۸ در برزیل، بخشی از افتخارات این استان بود. حتی در سال ۱۴۰۲، فارس با کسب سه مدال طلا، به مقام چهارم تیمی رسید. اما اکنون این جایگاه به رده هفدهم سقوط کرده است؛ نشانهای از ناکارآمدی و ضعف برنامهریزی.

ترکیب غیربومی، زیر تیغ انتقاد
نتایج ضعیف تیم فارس با اعتراضات گستردهای از سوی خانواده ورزشکاران و کارشناسان مواجه شده است. یکی از مهمترین انتقادات، استفاده از ورزشکاران غیربومی بود، در حالی که استان فارس حدود ۱۰ هزار ووشوکار ثبتشده دارد.
آمار مدالها، گویای همه چیز است
در بخش ساندا جوانان، فارس تنها سه مدال برنز به دست آورد. در رده نوجوانان نیز، حمیدرضا خوبکار از کازرون، امیر حسام حاجیزاده و امیررضا آقایی از کوهچنار و امیرعلی جابری از فراشبند مدالهای برنز را کسب کردند. در تالو نیز، نمایندگان فارس بهویژه امیرعلی حسینی و علی جمالی در فرم دوئلین به عنوان تیم دوم دست یافتند، اما موفق به کسب مدال طلا نشدند.
هزینه میلیاردی، بازدهی صفر
میزبانی از ۳۴ تیم با هزینهای میلیاردی در شرایط اقتصادی فعلی، بدون هیچ دستاورد ملموس، مسئلهای است که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت. بسیاری از منتقدان معتقدند که اگر بخشی از این هزینهها صرف ارتقای زیرساختها و آمادهسازی تیمهای بومی میشد، شاید امروز شاهد چنین سقوطی نبودیم.
واکنش فدراسیون: فرصت داشتید، اما سکو نگرفتید
مهدی خانی، مسئول کمیته مسابقات فدراسیون ووشو، در گفتوگو با ایرنا گفت: فارس بهعنوان میزبان، حتی فرصت استفاده از تیم ب را نیز داشت، اما متأسفانه در هیچ بخش تیمی روی سکو نرفت. انتظار داشتیم در ساندا بهتر ظاهر شوند، اما این هم محقق نشد.
وعده برای اصلاح ساختاری
محمد حسن طیبی، سرپرست معاون توسعه ورزش فارس، از برگزاری مجمع انتخابی هیأت ووشو در آینده نزدیک خبر داده و تأکید کرد که وضعیت فعلی این رشته نیازمند بازنگری اساسی است.
پایان تلخ برای ووشو فارس
پایان کار فارس در مسابقات قهرمانی کشور، نمایانگر یک عقبگرد نگرانکننده است؛ نهفقط از نظر نتایج، بلکه در چشمانداز مدیریتی و برنامهریزی. سوال این است که آیا اصلاحات وعدهدادهشده، این رشته را به مسیر درست بازمیگرداند؟
شیراز بدون نماینده
شیراز با نیمی از جمعیت ووشو استان فارس، با دو تیم ۱۴ نفره از استان در مسابقات شرکت کرد، اما متأسفانه هیچ نمایندهای از شیراز در تیم فارس حضور نداشت.
مدیرکل ورزش و جوانان فارس: میزبانی باید در خدمت ورزشکاران بومی باشد
عبدالرحیم خداجو، مدیرکل ورزش و جوانان فارس، تأکید کرد که باید از فرصتهای میزبانی برای رشد ورزشکاران بومی بهرهبرداری بیشتری صورت گیرد.
مازندران قهرمان شد
تیم مازندران با کسب ۱۲ طلا، یک نقره و ۲ برنز به صورت مقتدرانه بر سکوی قهرمانی ایستاد. تهران و خراسان رضوی نیز به ترتیب در جایگاههای دوم و سوم قرار گرفتند.
نگاهی به رشته ووشو
ووشو، رشتهای از هنرهای رزمی چین است که امروزه در بسیاری از کشورها طرفداران زیادی دارد و فدراسیون جهانی دارد. این رشته با هدف سلامتی جسم و دفاع شخصی دنبال میشود و شامل سبکهای تالو (نمایش فرم) و ساندا (مبارزه) است.