دوشنبه , 22 اردیبهشت 1404 2025 - 05 - 12 ساعت :
 
» اخبار » 🗳️ دور دوم انتخابات شهرداری‌های لبنان؛ میدان رقابت احزاب برای پارلمان
اخبار - بین الملل

🗳️ دور دوم انتخابات شهرداری‌های لبنان؛ میدان رقابت احزاب برای پارلمان

اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴ 40

دور دوم انتخابات شهرداری‌های لبنان روز یکشنبه (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) در استان‌های شمال و عکار برگزار شد؛ انتخاباتی که با غیبت کامل جریان مستقل به رهبری سعد حریری و ائتلاف‌های موقتی و ناپایدار میان گروه‌های مختلف سیاسی همراه بود.

🗳️ دور دوم انتخابات شهرداری‌های لبنان؛ میدان رقابت احزاب برای پارلمان
🗳️ دور دوم انتخابات شهرداری‌های لبنان؛ میدان رقابت احزاب برای پارلمان

🔹 آغاز رقابت‌ها و مسیر برگزاری

دور اول این انتخابات ۱۵ اردیبهشت در استان جبل لبنان با مشارکت ۴۵ درصدی برگزار شده بود. در مرحله دوم، حوزه‌هایی مانند طرابلس، زغرتا، البترون، الکوره، المنیه و عکار شاهد برگزاری رأی‌گیری بودند. همچنین قرار است در مراحل بعدی، انتخابات در بیروت، بعلبک-الهرمل (۲۸ اردیبهشت) و در نهایت جنوب لبنان و نبطیه (۳ خرداد) برگزار شود.

ساخت ویلا

🔹 امنیت در اولویت

با آغاز این مرحله، تدابیر امنیتی شدید از روز جمعه در استان‌های شمالی اعمال شد. ارتش لبنان ایست‌های بازرسی ایجاد کرده و از مردم خواسته تا در گزارش مشکلات امنیتی همکاری کنند تا سلامت رأی‌دهندگان تضمین شود.

🔹 ائتلاف‌های ناپایدار و غیبت چهره‌های بزرگ

کارشناسان معتقدند که بیشتر گروه‌های سیاسی به این انتخابات تنها به چشم مقدمه‌ای برای انتخابات پارلمانی آینده نگاه می‌کنند و ترجیح داده‌اند هزینه زیادی صرف نکنند. تحلیلگران همچنین از نبود چهره‌های مطرح و احزاب مؤثر مانند جریان المستقل انتقاد کرده‌اند.

🔹 رقابت‌ خانوادگی و محلی

در بسیاری از مناطق، رقابت‌ها بیشتر رنگ و بوی خانوادگی دارد تا حزبی. مثلاً در الکوره، رقابت‌ها بیشتر میان خانواده‌هاست، در حالی‌ که حزب القوات اللبنانیه و جریان المرده نیز در این منطقه فعال هستند. در البترون، ترکیب غیرمنتظره‌ای از احزاب متضاد مثل القوات اللبنانیه، کتائب، جریان ملی آزاد و المرده با هم ائتلاف کرده‌اند.

🔹 نبود برنامه‌های شهری و مدیران متخصص

کارشناسان همچنین از فقدان برنامه‌ریزی مشخص برای اداره شهرداری‌ها و نبود مدیران با تجربه در این حوزه گلایه دارند. به گفته «سمعان بشواتی»، ائتلاف‌ها بر اساس برنامه یا ایدئولوژی نیستند، بلکه صرفاً برای کسب قدرت شکل گرفته‌اند.

🔸 جمع‌بندی

در مجموع، انتخابات شهرداری‌های لبنان بیشتر به میدان آزمون احزاب برای رقابت بزرگ‌تری به نام انتخابات پارلمانی آینده تبدیل شده است؛ جایی که هر گروه می‌خواهد وزن خود را بسنجد و جای پایش را محکم‌تر کند.

فرصت‌های نهفته در تهران

آماده‌باش شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی

گونه نادر سمندر لرستانی و تهدیدات

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×