پنجشنبه , 29 آبان 1404 2025 - 11 - 20 ساعت :
 
تولید چشمگیر بادام: برداشت بیش از ۱۲ هزار تن در آذربایجان‌شرقی
کشاورزی

تولید چشمگیر بادام: برداشت بیش از ۱۲ هزار تن در آذربایجان‌شرقی

مهر ۲۰, ۱۴۰۴ 0

به گزارش مجله خبری نو به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی، صادق نادری، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان، از تولید سالانه ۱۲ هزار و ۵۹۹ تن بادام در آذربایجان شرقی خبر داد.

تولید بیش از ۱۲ هزار تن بادام در آذربایجان‌شرقی

صادق نادری در نخستین جشنواره بادام خسروشاه اظهار کرد که ۸ هزار و ۵۸۶ هکتار از اراضی استان به کشت بادام اختصاص دارد. از این میزان، ۸ هزار و ۳۱۶ هکتار باغ بارور و ۲۷۰ هکتار غیربارور است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، شهرستان‌های شبستر، عجب‌شیر، اسکو، آذرشهر و تبریز را به ترتیب در رتبه‌های اول تا پنجم تولید بادام در استان معرفی کرد. وی افزود: «استان آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های مهم تولید بادام در ایران است و به دلیل اقلیم مناسب و خاک حاصلخیز، شرایط مطلوبی برای توسعه باغات بادام دارد.»

نادری با اشاره به مزایای این محصول گفت: «بادام در برابر خشکی مقاوم است و نقش مهمی در سازگاری با تغییرات اقلیمی دارد. همچنین به دلیل قابلیت صادرات به کشورهای همسایه، محصولی ارزآور محسوب می‌شود و ظرفیت توسعه بالایی در استان دارد.»

بر اساس اعلام وی، میانگین عملکرد بادام در هر هکتار حدود ۱۵۶۰ کیلوگرم است. آذربایجان شرقی از نظر سطح زیر کشت بادام رتبه هفتم و از نظر میزان تولید، رتبه ششم کشور را در اختیار دارد. شهرستان شبستر با ۱۹۲۶ هکتار، بیشترین سطح زیر کشت را در استان به خود اختصاص داده و پس از آن شهرستان‌های عجب‌شیر، اسکو و آذرشهر قرار دارند. شهرستان تبریز نیز با ۳۷۵ هکتار سطح زیر کشت و تولید ۵۸۵ تن در رتبه پنجم استان جای گرفته که بیشترین میزان تولید آن با ۲۲۰ هکتار سطح و ۲۱۰ تن تولید، متعلق به بخش خسروشاه است.

وی با اشاره به اهداف جشنواره‌ها، بر اهمیت دوچندان جشنواره بادام به دلیل قرارگیری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه و مشکلات کم‌آبی تأکید کرد. او تغییر الگوی کشت را یک ضرورت برای کشاورزی استان دانست و گفت نباید اجازه داد تغییر اقلیم مانع تولید شود. نادری افزود که بر اساس برخی منابع تاریخی، کشت بادام در این منطقه به دوران ساسانیان بازمی‌گردد و این محصول به دلیل مقاومت در برابر کم‌آبی، می‌تواند راه‌حلی برای توسعه پایدار کشاورزی باشد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی به تأثیر عوامل جوی بر تولید اشاره کرد و گفت: «امسال با بلایای طبیعی و نوسانات جوی مواجه بودیم که بر عملکرد محصولات تأثیر زیادی گذاشت. افزایش یک درجه‌ای دما حدود ۱۰ درصد تبخیر را افزایش می‌دهد و وزش بادهای گرم نیز مصرف آب را در بخش کشاورزی بالا می‌برد.»

نادری در پایان با تأکید بر اهمیت اجرای الگوی کشت، از ابلاغ این الگو در استان خبر داد و تصریح کرد: «استاندار، رئیس ستاد الگوی کشت استان و فرمانداران در شهرستان‌ها هستند و سازمان جهاد کشاورزی استان نقش دبیرخانه ستاد را دارد. تحقق این طرح نیازمند همکاری همه دستگاه‌هاست و تنها با تلاش جهاد کشاورزی ممکن نخواهد بود.»

منبع: خبرگزاری صداوسیما مرکز آذربایجان شرقی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×