گوزلی: رونق پرورش ماهی با عرقیات گیاهی در آذربایجان شرقی
به گزارش مجله خبری نو به نقل از خبرگزاری مهر، جواد گوزلی روز سهشنبه اعلام کرد که یک مزرعه پرورش ماهی ارگانیک با مدیریت خانوادگی در استان فعالیت میکند. این واحد تولیدی که توسط خانم عزیزی اداره میشود، در فرآیند پرورش ماهی از هیچگونه داروی شیمیایی استفاده نمیکند.
وی با اشاره به اهمیت تولید محصولات سالم برای جامعه گفت: این مزرعه دارای چهار استخر پرورشی با قطر هشت متر است و سالانه بیش از ۲۰ تن ماهی قزلآلا تولید میکند.
گوزلی به نقش مهم پرورشدهندگان ماهی در تأمین غذای سالم و رشد اقتصادی اشاره کرد. او توضیح داد که این بانوی کارآفرین با روشی نوآورانه، از عرقیات گیاهی مانند ریحان، کاسنی، آویشن، پنیرک و سرکه سیب در غذای ماهیها استفاده میکند. این کار باعث کاهش هزینههای غذایی، آلودگی کمتر محیطزیست، افزایش تولید و بالا رفتن مقاومت ماهیها در برابر بیماریها شده است که هم برای سلامت مصرفکنندگان و هم برای محیط زیست مفید است.
وی با تأکید بر تقاضای مصرفکنندگان برای محصولات سالم، افزود: پرورش ماهی به روشهای طبیعی و بدون استفاده از دارو و آنتیبیوتیک، به پیشگیری از بروز بیماریها در انسان کمک میکند.
به گفته گوزلی، شرایط مناسب آب و تغذیه ارگانیک در این مزرعه، مقاومت ماهیها را در برابر بیماریها افزایش داده و به رشد بهتر آنها کمک کرده است. این عوامل باعث کاهش هزینههای تولید و افزایش سودآوری برای تولیدکننده شده است.
او اضافه کرد که این مزرعه با ایجاد اشتغال خانوادگی و محلی، به درآمدزایی، تشویق به مهاجرت معکوس به روستا و توسعه پایدار منطقه کمک کرده است.
مدیر شیلات و امور آبزیان سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی در پایان با اشاره به شعار «ید کافی، هوش عالی با مصرف ماهی»، بر نقش حیاتی پرورش ماهی در تأمین غذای سالم برای جمعیت کشور تأکید کرد. وی پرورش آبزیان در استخرهای کشاورزی و گلخانهها را راهکاری مؤثر برای تولید پروتئین سالم و تقویت امنیت غذایی دانست. به گفته او، این روشها به استفاده بهینه از آب و زمین کمک کرده و به عنوان یک فعالیت مکمل، درآمد کشاورزان و تولیدکنندگان را افزایش میدهند.
منبع: خبرگزاری مهر







