طرز تهیه کتلت سویا برای وعده شام و میان وعده ها بسیار لذیذ و راحت
طرز تهیه کتلت سویا
به گزارش گروه آشپزی مجله اینترنتی نو:
مواد لازم
سیب زمینی رنده شده 1 پیمانه
هویج رنده شده یا نگینی ¾ پیمانه
لوبیا سبز ریز خرد شده ½ پیمانه
سویا (ترجیحاً ارگانیک) 1 و ½ پیمانه
روغن به میزان لازم
چای خوری زیره/ زیره سبز ½ قاشق
سیر و زنجبیل له شده 1 قاشق چای خوری
نمک به میزان لازم
زردچوبه ¼ قاشق چای خوری
هشدار بوریس جانسون به ترامپ
پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
گرام ماسالا (ادویه هندی) ½ قاشق چای خوری
فلفل قرمز ¾ تا 1 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند خرد شده 1 عدد (برای بچه ها استفاده نکنید)
برگ گشنیز خرد شده 1 مشت
آرد برنج 3 قاشق غذاخوری
آب ¼ پیمانه
آرد سوخاری ½ تا ¾ پیمانه
————————————-
زمان آماده سازی 15 دقیقه
زمان پخت 30 دقیقه
برای 8 نفر
ساعت کار ادارات از ۱۵ خرداد تغییر میکند
طرز تهیه
مرحله اول
سیب زمینی و هویج را اگر به صورت خام استفاده میکنید، رنده کنید. میتوانید آنها را به صورت مکعبی خرد کنید و بخارپز کنید. به خوبی له کنید. آنها را مخلوط کنید و کنار بگذارید. در اینجا از سیب زمینی و هویج خام رنده شده استفاده شده است.
مرحله دوم
سویا را در 4 تا 5 پیمانه آب گرم به مدت 2 تا 4 دقیقه بجوشانید. وقتی به خوبی نرم شد از آب خارج کنید. سویا را بفشارید تا آب اضافی خارج شود.َ
مرحله سوم
تابه را با روغن داغ کنید و با زیره چاشنیدار کنید. سس سیر و زنجبیل را سرخ کنید تا بوی آن بلند شود. سیب زمینی، هویج و لوبیا سبز را اضافه کنید و یک دقیقه سرخ کنید. در اینجا از لوبیا سبز ترد استفاده شده است.
طرز تهیه کوکو پیاز
مرحله چهارم
سر تابه را بگذارید و با حرارت کم بپزید تا زمانی که نرم شوند. احتیاط کنید که مواد نسوزند. اگر از سیب زمینی و هویج خام استفاده میکنید مطمئن شوید که پختهاند و نرم شدهاند. تمام ادویههای پودری و نمک را بیافزائید و خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید میتوانید مقداری پودر رازیانه نیز استفاده کنید.
مرحله پنجم
سویا و برگ گشنیز را اضافه کنید.
مرحله ششم
مخلوط کنید، در تابه را بگذارید و با حرارت کم 2 تا 4 دقیقه یا تا زمانی که کامل پخته شود، بپزید.
مرحله هفتم
مخلوط باید در این مرحله کاملاً به هم بچسبد. اگر به خوبی نچسبیده بود 2 تا 4 قاشق غذاخوری آرد سوخاری یا آرد نخودچی اضافه کنید. اجازه دهید کاملاً خنک شود. در اینجا چیزی افزوده نشده است. اگر مواد را مطابق دستور بپزید و مخلوط کنید نیاز به چیزی برای چسباندن مواد بهم ندارد. کتلتها را شکل دهید و کنار بگذارید.
حمله هکری به وزارت جنگ اسراییل
مرحله هشتم
آرد برنج و آب را مخلوط کنید تا به صورت دوغابی درآید. هر کتلت خام را در مخلوط آرد برنج و آب بزنید.
مرحله نهم
سپس کتلت سویا را در پودر سوخاری بغلتانید. ده دقیقه استراحت دهید.
مرحله دهم
تابه را به همراه روغن گرم کنید. وقتی به اندازه کافی گرم شد کتلتهای سویا را در روغن قرار داده و با حرارت متوسط تا زمانی که دو طرف آن طلایی شود سرخ کنید.
مرحله یازدهم
کتلتهای سویا را با سس یا چتنی (نوعی سس هندی) سرو کنید.
خواص سویا
سویا یکی از مهمترین منابع تغذیهای است و دارای خواص زیادی است. در زیر چند خاصیت مهم سویا آمده است:
منبع عالی پروتئین
سویا یکی از منابع پروتئین گیاهی برتر است که تقریباً همه اسیدهای آمینه اساسی را فراهم میکند. این امر سویا را برای افراد وگان، وگتاریانها و افرادی که به دنبال گرفتن منابع پروتئین گیاهی هستند، بسیار محبوب میکند.
آغاز اجرای طرح حجاب و عفاف از روز ۲۶ فروردین در تهران
منبع غنی از فیبر
سویا حاوی مقدار قابل توجهی فیبر است که میتواند در بهبود گوارش، کاهش کلسترول خوب (LDL) و کنترل قند خون موثر باشد.
منبع عالی از اسیدهای چرب خوب
سویا دارای مقادیر زیادی از اسیدهای چرب نااشباع، بهویژه اسیدهای چرب امگا-3 و امگا-6 است که برای سلامتی قلبی و عروقی مفید هستند.
منبع فوقالعاده از مواد مغذی
سویا حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، مس، سرب، روی و سلنیوم است که همگی موادی اساسی برای سلامتی است.
منبع فیتواستروژن
سویا دارای فیتواستروژنهایی هستند که به عنوان گویی یک اثر مشابه استروژن دارند و ممکن است در کاهش علائم مربوط به انقطاع قاعدگی در زنان مفید باشند.
تهرانیها در کوچکترین و یزدیها در بزرگترین خانههای کشور زندگی میکنند
منبع متابولیسمی آهنگ
ایزوفلاوونهای موجود در سویا میتوانند به بهبود سلامتی استخوانها و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با استخوان کمک کنند.
منبع غنی از آنتیاکسیدانها
سویا حاوی آنتیاکسیدانهایی مانند ایزوفلاوونها، دایزین و جنین که میتوانند در مقابله با استرس اکسیداتیو و پیشگیری از بروز بیماریهای مزمن موثر باشند.
در هر صورت، همیشه بهتر است مصرف سویا را به میزان متعادل و با توجه به نیازهای شخصی خودتان انجام دهید.
منبع: مجله اینترنتی نو