طرز تهیه مرباى كدو حلوایى با بهترین دستور پخت بسیار خوشمزه
طرز تهیه مرباى كدو حلوایى
به گزارش گروه آشپزی مجله اینترنتی نو:
مواد لازم
كدوی پوست گرفته قالبزده: یك كیلو
شكر: یك كیلو
آهك آبنخورده: 250 گرم
آب: 4 لیوان برای پخت
ساقه دارچین: 2 تكه هر كدام به اندازه یك انگشت
آبلیموی تازه: یك قاشق غذاخوری
خلال پسته: برای تزییین
درباره کشور مالزی و پرچم مالزی
روش تهیه
1- كدو را پوست گرفته و به هر شكلی كه دوست دارید قالب بزنید.
2- 250 گرم آهك را در یك و نیم لیتر آب حل كرده و آن را به هم بزنید. سپس از صافی رد كنید.
3- كدوها را به آب آهك صاف شده اضافه كنید و اجازه دهید به مدت 5 ساعت داخل آن باقی بماند.
4- هر نیم ساعت یكبار با قاشق چوبی كدوهای داخل آب آهك را هم بزنید.
5- بعد از 5 ساعت كدوها را داخل آبكش بریزید و با آب سرد (آب شیر) آنها را خوب بشویید به طوری كه آهك آنها كاملا گرفته و پاك شود. دوبار این شستوشو را تكرار كنید.
درباره کشور ویتنام و پرچم ویتنام
6- سپس كدوها را داخل ظرف آب سرد ریخته و به مدت 8 ساعت اجازه دهید همانطور باقی بماند البته باید هر یك ساعت یكبار آب كدوها را عوض كنید.
7- بعد از 8 ساعت دوباره كدوها را زیر شیر آب بشویید و سپس روی پارچه بریزید تا آب آنها كاملا گرفته شود.
8- در این مرحله كدوها را وزن كنید چون باید وزن آنها مطابق با شكر، یك كیلو باشد.
9- بعد از وزن كردن كدو و شكر، به 4 لیوان آب، شكر را اضافه كنید و روی حرارت بگذارید و با قاشق چوبی هم بزنید تا زمانی كه شكر كاملا حل شود. در عین حال اجازه دهید این تركیب با حرارت متوسط به مدت 25 دقیقه بجوشد.
10 – بعد از 25 دقیقه چوب دارچین و كدوی قالب زده را اضافه كنید و اجازه دهید به مدت یك ساعت و نیم با حرارت كم بجوشد.
11- در این مرحله آبلیمو را اضافه كنید و بگذارید تركیب شما 10 دقیقه دیگر بجوشد سپس زیر آن را خاموش كنید.
12 – اگر میخواهید مربا را سرو كنید خلال پسته را 5 دقیقه قبل از سرو روی مربا بریزید چون اگر زودتر این كار را انجام دهید خلال پستهها حالت خمیر پیدا میكند.
نكته
1. موقع شستوشوی كدوهایی كه از آب آهك بیرون آمده حتما از آب سرد استفاده كنید چون هرچه آب سردتر باشد زودتر آهكها را پاك میكند در نتیجه طعم كدو را برمیگرداند.
2. چوب دارچین را كه همراه مربا جوشیده دور نریزید. زمانی كه مربا را داخل شیشه میریزید چوبهای دارچین را هم همراه آن داخل شیشه بگذارید چون سبب بیشتر شدن عطر مربای شما خواهد بود.
مرباى كدو حلوایى
مربای کدو حلوایی یکی از خوراکیهای سنتی و محبوب در کشورهای شرقی است که از کدو حلوایی، قند و افزودنیهای طبیعی تهیه میشود. این خوراکی با طعم شیرین و خوشمزهاش، مورد توجه بسیاری از افراد است و در فصل پاییز و زمستان به عنوان یک دسر گرم و خوشمزه مورد استفاده قرار میگیرد.
درباره کشور اندونزی و پرچم اندونزی
در این مقاله قصد داریم به معرفی و توضیح بیشتر در مورد مربای کدو حلوایی بپردازیم. در ادامه به بررسی تاریخچه و منشأ این خوراکی، مواد اولیه مورد استفاده و نحوه تهیه آن، خواص و مزایای مصرف، روشهای نگهداری و نکات مهم در تهیه آن میپردازیم.
تاریخچه و منشأ
مربای کدو حلوایی یکی از خوراکیهای سنتی است که به قدمتی بسیار قدیمی باز میگردد. احتمالاً این خوراکی ابتدا در مناطق شرقی آسیا مورد استفاده قرار گرفته و با گذر زمان و شیوههای مختلف تهیه، به دیگر مناطق منتقل شده است.
درباره کشور قرقیزستان و پرچم قرقیزستان
مواد اولیه و نحوه تهیه
برای تهیه مربای کدو حلوایی، نیاز به کدو حلوایی تازه، قند، آب و انواع افزودنیهای طبیعی مثل دارچین یا زنجبیل است. کدو حلوایی باید پوستدار شده، بذرها و مغز آنها خارج شده و به قطعات کوچک خرد شده و در مقدار مناسب با قند و آب درون قابلمه قرار گیرد. سپس قابلمه بر روی حرارت ملایم قرار گرفته و تا افزایش غلظت و ترکیب رنگی مناسب، همچنین نرم شدن کدو، ادامه پخت داده میشود.
خواص و مزایا
مربای کدو حلوایی از خواص و مزایای فراوانی برخوردار است. این خوراکی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم، بتاکاروتن و فیبر است که برای سلامتی دستگاه گوارش، پوست و سیستم ایمنی بسیار مفید است. همچنین مصرف مربای کدو حلوایی به عنوان یک منبع انرژی طبیعی و خوراکی سالم موجب افزایش انرژی و حفظ وزن سالم میشود.
درباره کشور تیمور شرقی و پرچم تیمور شرقی
روشهای نگهداری
برای نگهداری مربای کدو حلوایی بهتر است از جارهای شیشهای یا برنجی استفاده کرد. این جارها باید دارای درب با سیلیکون محکم باشند تا هوا و نور به محتویات داخل جار نفوذ نکند. مربا باید در یخچال نگهداری شود تا مدت زمان بیشتری تازگی و خواص آن حفظ شود.
نکات مهم در تهیه
– استفاده از کدو حلوایی تازه و سالم برای بهتر شدن طعم و خواص مربا بسیار مهم است.
– استفاده از قند طبیعی مثل شکر خریداری شده از منابع معتبر و بدون افزودنیهای مضر مهم است.
– زمان پخت مربا باید کنترل شده و مراقبت شود تا کدو به طور کامل نرم شود و غلظت مطلوب داشته باشد.
درباره کشور فیلیپین و پرچم فیلیپین
در نتیجه، مربای کدو حلوایی یک خوراکی خوشمزه و سالم است که میتواند به عنوان یک دسر گرم و خوشمزه در فصلهای سرد سال مورد استفاده قرار گیرد. از آنجایی که این خوراکی حاوی مواد مغذی مفیدی است، میتواند به عنوان یک جایگزین سالم برای خوراکیهای شیرین و ناسالم دیگر مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی، مربای کدو حلوایی یک انتخاب عالی برای افرادی است که به دنبال یک خوراکی خوشمزه، سالم و مغذی هستند.
منبع: مجله اینترنتی نو