چهارشنبه , 28 آبان 1404 2025 - 11 - 19 ساعت :
 
دست‌های پشت پرده عامدانه قیمت گوشت را افزایش می‌دهند؟ / قیمت نهایی گوشت فقط به نرخ فروش دام زنده محدود نمی‌شود
مقالات

دست‌های پشت پرده عامدانه قیمت گوشت را افزایش می‌دهند؟ / قیمت نهایی گوشت فقط به نرخ فروش دام زنده محدود نمی‌شود

مهر ۲۸, ۱۴۰۴ 0

به گزارش وبسایت مجله خبری نو به نقل از تجارت نیوز، قیمت گوشت بازار ایران در شرایط پرنوسانی قرار دارد. برخی از عوامل واردات را مقصر افزایش قیمت می‌دانند، در حالی که گروهی دیگر از اختلال در نظام تأمین و توزیع سخن می‌گویند. با این حال، آنچه مسلم است، گرانی گوشت هر روز بر دوش مصرف‌کنندگان سنگینی می‌کند.

در هفته‌های اخیر، قیمت گوشت در بازار داخلی روندی رو به رشد و نوسانی را تجربه کرده است. این نوسانات باعث شده تا هر بار بحث‌ها و ادعاهای مختلفی درباره دلایل افزایش قیمت مطرح شود. برخی از تولیدکنندگان و اتحادیه‌های صنعت دامپروری کشور معتقدند که دست‌های پشت پرده قیمت گوشت را در مغازه‌ها بالا می‌برند تا زمینه واردات گوشت فراهم شود.

با این حال، برخی کارشناسان این ادعا را رد کرده‌اند. منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، نظر متفاوتی ارائه داده و گفت: بازاری به بزرگی بازار ایران به‌طور طبیعی برای تأمین نیاز گوشت خود باید از منابع داخلی و خارجی بهره بگیرد. تولید گوشت در کشور تحت تأثیر مجموعه‌ای از عوامل مختلف قرار دارد و در برخی فصول سال به‌طور طبیعی کسری‌هایی در عرضه ایجاد می‌شود.

واردات گوشت در سال‌های گذشته برای جبران این کسری‌ها صورت می‌گیرده و در محدوده مشخص و کنترل‌شده انجام می‌شده است. پوریان همچنین تأکید کرد که خشکسالی و افزایش قیمت نهاده‌های دامی در کاهش تولید داخلی تأثیرگذار بوده‌اند. بنابراین، واردات صرفاً برای جبران کمبودها صورت می‌گیرد و نباید به این اقدامات نگاه سوء‌ظن‌آمیز داشت.

در این حوزه، بخش‌های مختلفی از تولید تا توزیع فعال‌اند و هرکدام نقش متفاوتی دارند. قیمت نهایی گوشت فقط به نرخ فروش دام زنده محدود نمی‌شود؛ زیرا فرآیندهایی مانند کشتار، حمل‌ونقل، قطعه‌بندی و توزیع نیز هزینه‌بر است و بر قیمت نهایی تأثیر می‌گذارد.

منبع: تجارت نیوز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×