طرز تهیه شيرين قاتق گيلاني با بهترین روش بسیار لذیذ
به گزارش مجله نو: طرز تهیه شيرين قاتق گيلاني:
آلو بخارا ١٠عدد
بياز ١عدد
سینه يا رون مرغ
آلو (سیاه و خورشتی)٤تا٦عدد
کشمش پلویی نصف ليوان
برگه قیسی يا برگه آلو (اگر اهل غذاهاي ترش هستين برگه ي آلو سياه و يا اگه غذاهاي شيرين و ملس دوست دارين قيصي)
رب گوجه فرنگي ٣قاشق
رب انار يك قاشق
زعفران آب كرده
ابتدا در ظرفی مناسب پیازها را به صورت نگینی خرد كرده و در مقداری كره سرخ میكنیم سپس نمك، فلفل و زردچوبه را اضافه كرده و مخلوط میكنیم و بعد شعله را ملایم میكنیم تا عطر ادویه به مشام برسد.
قطعات مرغ رو تفت بدين حسابي
رب ها رو هم تفت بدين
آب جوش بريزين و اجازه بدين بپزه
آلو بخارا و آلو سیاه را به مدت ۱۰ دقیقه با مقدار كمی آب نیمپز میكنیم و قیصی را در پنج دقیقه آخر به آلوها اضافه مینماییم و در حدی میپزیم كه قیصی له نشود.
سپس آنها را از آب جدا كرده و آبشان را نگه میداریم. كه اگه لازم بود به خورش اضافه كنيم
كشمش را در آب به مدت پنج دقیقه خیسانده و سپس با كمی كره تفت میدهیم
آلوها، برگه ،قيسي و كشمش رو به خورش اضافه كرده اجازه مي ديم به روغن بيفته
نوش جان
پ ن:
بهتر است آلوها را از شب قبل در آب خیس كنید تا آب آنها خوشمزه تر شود اینگونه فقط به چند ثانیه جوشیدن نیاز دارند نه پخت .
اگر دوست دارید به جای مرغ از گوشت تكه ای استفاده كنید.
پ شیرین قاتق یا شیرین خورش یکی از غذاهای محلی گیلان است که معمولا در روزهای تاسوعا و عاشورا تهیه شده و با ترکیب برنج طعم دار شده با برگه قیصی در کنار خورشت شیرین قاتق یک غذای کامل گیلانی میسازد. این غذای فوق العاده حکایت از کدبانویی و هنرمندی زنان این خطه دارد.