نامزدهای چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر معرفی شدند
در چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، هیات داوران بخش نمایش صحنهای پس از ارزیابی آثار مختلف، نامزدهای دریافت جوایز را معرفی کردند. این جشنواره که در سال ۱۴۰۳ برگزار میشود، به معرفی بهترینهای تئاتر ایران در بخشهای مختلف از جمله طراحی نور، طراحی گریم، موسیقی، طراحی لباس، طراحی صحنه، بازیگری و کارگردانی پرداخته است.
نامزدهای بخش طراحی نور
در بخش طراحی نور، آثار متعددی از جمله نمایشهای «شبیه شبیه آنتیگون»، «حوالی جمهوری»، «لام»، «تاری»، «سه خواهر» و «ابرها» نامزد دریافت جایزه شدند. این آثار با استفاده از نورپردازیهای خلاقانه و حرفهای توانستهاند توجه داوران را جلب کنند.
نامزدهای بخش طراحی گریم
در بخش طراحی گریم، نمایشهای مختلفی چون «دغاگر»، «منگی»، «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان»، «مکبثک» و «جیبهایی پر از نان» به عنوان نامزد معرفی شدند. این آثار از نظر گریم و طراحی چهره توانستهاند اقبال گستردهای بهدست آورند.
نامزدهای بخش موسیقی
موسیقی نمایشهای «بیجن»، «سارای»، «مکبثک»، «آداب شکار روباه» و «زنان آوینیون» از دیگر بخشهای رقابتی جشنواره است که با تاثیرگذاری در ارائه آثار تئاتری و خلق فضای مناسب، بهعنوان نامزد این بخش شناخته شدند.
نامزدهای بخش طراحی لباس
در بخش طراحی لباس نیز آثار «منگی»، «چند گرگ از عروسی مادرم ماه جان»، «لام»، «جیبهایی پر از نان»، «الف غین میم، یا همه چشمها برای او» و «رومئو و ژولیت» مورد توجه قرار گرفتند. لباسها و استایلهای متفاوت این نمایشها بر جذابیت آثار افزوده است.
نامزدهای بخش طراحی صحنه و بازیگری
در این بخش، طراحی صحنه نمایشهایی مانند «نیوجرسی»، «استرالیا»، «تاری»، «خانه مادری» و «لام» در کنار بازیگریهای برتر در نقشهای مردانه و زنانه از جمله فردین رحمانپور، عبدالرضا نصاری، الهه زحمتی و هاجر انبارکی معرفی شدند.
مراسم اختتامیه و پخش زنده
اختتامیه جشنواره چهل و سومین تئاتر فجر روز شنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۱۸:۳۰ در تالار وحدت برگزار میشود. علاقهمندان میتوانند این مراسم را به صورت زنده از تلویزیون تئاتر ایران به نشانی https://tv.theater.ir مشاهده کنند.
نامزدهای بخش نمایشنامه نویسی
در بخش نمایشنامه نویسی، آثار مختلفی به عنوان نامزد معرفی شدهاند که در این میان نمایشنامههایی چون «بیجن»، «حوالی جمهوری»، «آداب شکار روباه»، «وی آی پی با طعم مرگ»، «زنان آوینیون» و «اشتراکی» توجه داوران را جلب کردهاند. این آثار با استفاده از داستانپردازی جذاب و محتوای غنی خود توانستهاند جایگاه ویژهای در این جشنواره پیدا کنند.
کارگردانی و آثار برجسته
در بخش کارگردانی نیز آثار مهمی از جمله «منگی» به کارگردانی محمد امین سعدی، «حوالی جمهوری» به کارگردانی حمیدرضا شهامتی، «تاری» به کارگردانی محمد برهمنی، «لام» به کارگردانی مجتبی رستمی فر و «آداب شکار روباه» به کارگردانی محمد شاکری نامزد شدهاند. این کارگردانها با استفاده از رویکردهای نوآورانه در کارگردانی، توانستهاند تئاتر را در سطوح مختلف به مخاطبان عرضه کنند.
نقش مادریاران در تربیت فرزندان بهزیستی
در بخشی از مراسمها و برنامههای جشنواره، توجه به آثار اجتماعی و فرهنگی نیز مطرح شده است. حمیدرضا الوند، سرپرست دفتر مراقبت و توانمندسازی کودکان و نوجوانان سازمان بهزیستی کشور، در سخنانی بر اهمیت برنامههای توانمندسازی فرزندان بهزیستی و نقش مادریاران در این فرآیند تاکید کرد. وی در این زمینه افزود که ۱۰ سال پیش سالانه تنها هزار کودک به فرزندخواندگی میرفتند که این رقم هماکنون به ۲۵۰۰ کودک رسیده است.
طراحی برنامههای تربیتی و توانمندسازی کودکان
الوند در ادامه صحبتهای خود از طراحی چهار برنامه محوری برای توانمندسازی فرزندان بهزیستی خبر داد. این برنامهها شامل تقویت باورهای دینی، تربیت کودکان مودب، آموزش مهارتهای اقتصادی و مسئولیتپذیری اجتماعی است. به گفته وی، در این برنامهها هدف این است که فرزندانی تربیت شوند که هم از لحاظ فردی و هم اجتماعی موفقیتهای چشمگیری داشته باشند.
اهمیت سلامت روانی و اجتماعی فرزندان
در کنار برنامههای تربیتی، سلامت روانی و اجتماعی فرزندان بهزیستی نیز موضوعی است که در این نشست مورد توجه قرار گرفت. الوند به مشکلات عاطفی فرزندان در مراکز نگهداری اشاره کرده و نقش مادریاران را در مراقبتهای بهداشتی و روانی برجسته دانست. وی توضیح داد که این مشکلات عاطفی بهطور مستقیم بر رفتارهای فرزندان تاثیر میگذارد و مادریاران باید درک عمیقی از نیازهای عاطفی کودکان داشته باشند.
چالشهای کاری مادریاران در مراکز نگهداری
الوند همچنین به سختیهای کار مادریاران در مراکز نگهداری اشاره کرد و توضیح داد که این افراد در شرایطی دشوار وظایف خود را انجام میدهند. به عنوان مثال، آنها باید بهطور همزمان به ۱۰ کودک شیر دهند و مراقب باشند که در این فرآیند کودک دچار خفگی نشود. این وظایف سخت و حساس نشاندهنده اهمیت کار مادریاران در بهزیستی است که نقش آنها در تربیت و مراقبت از کودکان بیسرپرست بسیار حیاتی است.