» پزشکی » گیاه شناسی » ريحان Basil| بررسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
گیاه شناسی

ريحان Basil| بررسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

70

ريحان Basil

به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
نام علمی Ocimum basilicum

تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

بازگشت اسید یا رفلاکس معده چیست؟

كليات گياه شناسي

ريحان گياهي است علفي يكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بصورت متقابل بيضوي و نوك تيز با كناره هاي دندانهدر مي باشد . گلهاي آن معطر و كوچك به رنگهاي سفيد، قرمز و گاهي بنفش مشاهده مي شود .
تخم آن سياه و ريز است . برگ ريحان و سرشاخه هاي جوان آن بمصرف تغذيه مي رسد ريحان در ايران و افغانستان بطور خودرو مي رويد در اكثر نقاط دنيا كاشته مي شود

تركيبات شيميايي

از ريحان اسانسي تهيه مي شود بنام اسانس بازيليك يا روغن ريحان كه معروف است و مصارف درماني مختلفي درد . اسانس ريحان شامل موادي مانند استراگول واوس من درد . دانه ريحان داراي ماده ر وغني است كه حالتي روان درد .
خواص داروئي:
چون ريحان بسيار معطر است بنبراين براي معطر ساختن غذاها از آن استفاده مي شود ريحان از لحاظ قديم ايران كمي گرم و خشك است .
)1دم كرده برگ ريحان اثر ضد تشنج درد مقوي و مدر است .
2)دم كرده برگ ريحان معالج سردردهاي ميگرن و عصبي است .
3)خوردن ريحان دستگاه هاضمه راتقويت مي كند .
4)نوشيدن يك فنجان دم كرده ريحان نفخ و گاز معده را از بين ميبرد .
5)برگ ريحان درمان كننده ناراحتي هاي حاصل از نيش حشرات است كافي است كه محل گزش حشرات را با برگ ريحان ماساژ دهيد خارش و درد را برطرف مي كند.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

شخصیت شناسی از رنگ رژ
6)جويدن برگ ريحان براي زخم هاي دهان مفيد است .
7)جوشانده ريحان تب بر است .
8)دم كرده تخم ريحان مسكن است .
9)اگر تخم ريحان را بكوبيد و با صمغ عربي مخلوط كنيد داروي خوبي براي درمان اسهال است .
10)تخم ريحان براي رفع دل درد مفيد است .
11)برگ ريحان اثر زيا كننده شير دردو مادران شير ده حتما بايد از اين گياه استفاده كنند .
12)دم كرده دانه ريحان براي درمان ورم كليه و ترشحات زنانه بكار مي رود .
13)دم كرده برگ ريحان درمان كننده سرگيجه است .
14)برگ ريحان را همراه غذا بخوريد در هضم غذا موثر است .
15)اگر گلدان ريحان را جلوي پنجره بگذاريد حشرات و مگس را فراري مي دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .

طرز استفاده

اسانس ريحان را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا Helath Food خريدري كنيد اين اسانس بنامEssential Oil Basil معروف است لطفا دقت كنيد كه اين اسانس بسيار قوي است و نبايد بيش از 2 تا 3 قطره آنرا مصرف كنيد و هميشه هم بايد آنرا با آب رقيق كنيد .
مضرات :
مضرات خاصي گفته نشده است .

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

درخشندگی و زیبایی بیشتر با آرایش طلایی

ريحان

ريحان یکی از گیاهان دارویی است که از زمان های قدیمی تا به امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی و آروماتیک شناخته شده است. این گیاه به عنوان یک منبع غنی از ترکیبات فعال مانند فنول‌ها، ترپنوئیدها، فلاونوئیدها و اسانس‌ها شناخته شده و در طول تاریخ برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی به کار رفته است. در این مقاله، به بررسی خواص و کاربردهای ريحان به عنوان یک گیاه دارویی و آروماتیک می‌پردازیم.

تاریخچه و منشأ ريحان

ريحان یکی از گیاهانی است که از هزاران سال پیش توسط انسان‌ها برای مصارف مختلف استفاده می‌شده است. این گیاه از ناحیه خاورمیانه و جنوب غربی اروپا به عنوان گیاهی دارویی و آروماتیک شناخته شده است. ريحان از خانواده گل‌ختیانیان و جزو جنس مرزها می‌باشد و دارای گونه‌های مختلفی است که هر کدام خواص و کاربردهای مختلفی دارند.

اصول برجسته کردن لب ها با آرایش

خواص و مزایای ريحان برای سلامتی

ريحان دارای خواص درمانی بسیاری برای بیماری‌ها و مشکلات سلامتی است. این گیاه معجزه‌آسا دارای اثرات ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد اکسیدانی است که می‌تواند در درمان بیماری‌های مختلف اعم از التهابات، عفونت‌ها و مشکلات گوارشی مؤثر باشد. همچنین ريحان می‌تواند بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش استرس و اضطراب، افزایش تمرکز و حافظه و تقویت سیستم گوارشی را تسریع کند.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

نکات کلیدی و مهم در آرایش عربی که حتما باید رعایت شود

کاربردهای گیاه ريحان در آشپزی

ريحان یکی از انواع اصلی گیاهان آروماتیک است که در آشپزی به عنوان افزودنی معطر و طعم دهنده به غذاها استفاده می‌شود. این گیاه معطر و خوش‌بو باعث افزایش طعم و طراوت غذاها می‌شود و به عنوان یک گیاه دارویی همچنین می‌تواند در تهیه دمنوش، روغن‌های ضد باکتریایی و چای‌های معطر به کار رود.

موارد مصرف ريحان در طب سنتی

ريحان به عنوان یکی از گیاهان دارویی مهم در طب سنتی شناخته شده است و به عنوان درمان‌های طبیعی برای بیماری‌های مختلف از جمله سرفه و کاهش التهاب استفاده می‌شود. این گیاه دارای ترکیباتی مانند اسانس‌ها و فلاونوئیدها است که می‌تواند در بهبود علائم بیماری‌ها و تسکین دردها مؤثر باشد.

راز آرایش پوست های تیره

اثرات جانبی و هشدارهای مصرف ريحان

هر چند ريحان دارای خواص درمانی و آروماتیک بسیاری است، اما مصرف بیش از حد این گیاه ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند حساسیت‌ها، افزایش بی‌قراری، تهوع و اختلالات گوارشی شود. بنابراین توصیه می‌شود که مقدار مصرف ريحان را با دقت و با راهنمایی پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنید.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

راه های خانگی و موثر برای پرتر نشان دادن صورت

نتیجه گیری

ريحان به عنوان یک گیاه دارویی و آروماتیک با خواص و مزایای بسیاری شناخته شده است که می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها، بهبود سلامتی و افزایش کیفیت زندگی کمک کند. با این حال، باید توجه داشت که مصرف این گیاه نیاز به دقت و شناخت داشته باشد تا از احتمال وقوع اثرات جانبی جلوگیری شود.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

رضا امیری

هر اتفاقی را بهانه ای برای نوشتن ببینید، با هر مسئله ای که برایتان پیش می آید یک نوشته خوب بسازید، خدا همراه شماست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×