سه شنبه , 23 بهمن 1403 2025 - 02 - 11 ساعت :
 
» پزشکی » گیاه شناسی » ريحان Basil| بررسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
گیاه شناسی

ريحان Basil| بررسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

خرداد ۲, ۱۴۰۳ 90

ريحان Basil

به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
نام علمی Ocimum basilicum

تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

بازگشت اسید یا رفلاکس معده چیست؟

كليات گياه شناسي

ريحان گياهي است علفي يكساله و معطر كه ارتفاع ساقه آن تا 60 سانتيمتر مي رسد . برگهاي آن بصورت متقابل بيضوي و نوك تيز با كناره هاي دندانهدر مي باشد . گلهاي آن معطر و كوچك به رنگهاي سفيد، قرمز و گاهي بنفش مشاهده مي شود .
تخم آن سياه و ريز است . برگ ريحان و سرشاخه هاي جوان آن بمصرف تغذيه مي رسد ريحان در ايران و افغانستان بطور خودرو مي رويد در اكثر نقاط دنيا كاشته مي شود

تركيبات شيميايي

از ريحان اسانسي تهيه مي شود بنام اسانس بازيليك يا روغن ريحان كه معروف است و مصارف درماني مختلفي درد . اسانس ريحان شامل موادي مانند استراگول واوس من درد . دانه ريحان داراي ماده ر وغني است كه حالتي روان درد .
خواص داروئي:
چون ريحان بسيار معطر است بنبراين براي معطر ساختن غذاها از آن استفاده مي شود ريحان از لحاظ قديم ايران كمي گرم و خشك است .
)1دم كرده برگ ريحان اثر ضد تشنج درد مقوي و مدر است .
2)دم كرده برگ ريحان معالج سردردهاي ميگرن و عصبي است .
3)خوردن ريحان دستگاه هاضمه راتقويت مي كند .
4)نوشيدن يك فنجان دم كرده ريحان نفخ و گاز معده را از بين ميبرد .
5)برگ ريحان درمان كننده ناراحتي هاي حاصل از نيش حشرات است كافي است كه محل گزش حشرات را با برگ ريحان ماساژ دهيد خارش و درد را برطرف مي كند.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

شخصیت شناسی از رنگ رژ
6)جويدن برگ ريحان براي زخم هاي دهان مفيد است .
7)جوشانده ريحان تب بر است .
8)دم كرده تخم ريحان مسكن است .
9)اگر تخم ريحان را بكوبيد و با صمغ عربي مخلوط كنيد داروي خوبي براي درمان اسهال است .
10)تخم ريحان براي رفع دل درد مفيد است .
11)برگ ريحان اثر زيا كننده شير دردو مادران شير ده حتما بايد از اين گياه استفاده كنند .
12)دم كرده دانه ريحان براي درمان ورم كليه و ترشحات زنانه بكار مي رود .
13)دم كرده برگ ريحان درمان كننده سرگيجه است .
14)برگ ريحان را همراه غذا بخوريد در هضم غذا موثر است .
15)اگر گلدان ريحان را جلوي پنجره بگذاريد حشرات و مگس را فراري مي دهد و آنها ودر خانه نخواهند شد .

طرز استفاده

اسانس ريحان را مي توانيد از فروشگاههاي گياهان دارويي و يا Helath Food خريدري كنيد اين اسانس بنامEssential Oil Basil معروف است لطفا دقت كنيد كه اين اسانس بسيار قوي است و نبايد بيش از 2 تا 3 قطره آنرا مصرف كنيد و هميشه هم بايد آنرا با آب رقيق كنيد .
مضرات :
مضرات خاصي گفته نشده است .

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

درخشندگی و زیبایی بیشتر با آرایش طلایی

ريحان

ريحان یکی از گیاهان دارویی است که از زمان های قدیمی تا به امروز به عنوان یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی و آروماتیک شناخته شده است. این گیاه به عنوان یک منبع غنی از ترکیبات فعال مانند فنول‌ها، ترپنوئیدها، فلاونوئیدها و اسانس‌ها شناخته شده و در طول تاریخ برای درمان بسیاری از بیماری‌ها و مشکلات سلامتی به کار رفته است. در این مقاله، به بررسی خواص و کاربردهای ريحان به عنوان یک گیاه دارویی و آروماتیک می‌پردازیم.

تاریخچه و منشأ ريحان

ريحان یکی از گیاهانی است که از هزاران سال پیش توسط انسان‌ها برای مصارف مختلف استفاده می‌شده است. این گیاه از ناحیه خاورمیانه و جنوب غربی اروپا به عنوان گیاهی دارویی و آروماتیک شناخته شده است. ريحان از خانواده گل‌ختیانیان و جزو جنس مرزها می‌باشد و دارای گونه‌های مختلفی است که هر کدام خواص و کاربردهای مختلفی دارند.

اصول برجسته کردن لب ها با آرایش

خواص و مزایای ريحان برای سلامتی

ريحان دارای خواص درمانی بسیاری برای بیماری‌ها و مشکلات سلامتی است. این گیاه معجزه‌آسا دارای اثرات ضد التهابی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی، ضد قارچی و ضد اکسیدانی است که می‌تواند در درمان بیماری‌های مختلف اعم از التهابات، عفونت‌ها و مشکلات گوارشی مؤثر باشد. همچنین ريحان می‌تواند بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن، کاهش استرس و اضطراب، افزایش تمرکز و حافظه و تقویت سیستم گوارشی را تسریع کند.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

نکات کلیدی و مهم در آرایش عربی که حتما باید رعایت شود

کاربردهای گیاه ريحان در آشپزی

ريحان یکی از انواع اصلی گیاهان آروماتیک است که در آشپزی به عنوان افزودنی معطر و طعم دهنده به غذاها استفاده می‌شود. این گیاه معطر و خوش‌بو باعث افزایش طعم و طراوت غذاها می‌شود و به عنوان یک گیاه دارویی همچنین می‌تواند در تهیه دمنوش، روغن‌های ضد باکتریایی و چای‌های معطر به کار رود.

موارد مصرف ريحان در طب سنتی

ريحان به عنوان یکی از گیاهان دارویی مهم در طب سنتی شناخته شده است و به عنوان درمان‌های طبیعی برای بیماری‌های مختلف از جمله سرفه و کاهش التهاب استفاده می‌شود. این گیاه دارای ترکیباتی مانند اسانس‌ها و فلاونوئیدها است که می‌تواند در بهبود علائم بیماری‌ها و تسکین دردها مؤثر باشد.

راز آرایش پوست های تیره

اثرات جانبی و هشدارهای مصرف ريحان

هر چند ريحان دارای خواص درمانی و آروماتیک بسیاری است، اما مصرف بیش از حد این گیاه ممکن است منجر به عوارض جانبی مانند حساسیت‌ها، افزایش بی‌قراری، تهوع و اختلالات گوارشی شود. بنابراین توصیه می‌شود که مقدار مصرف ريحان را با دقت و با راهنمایی پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنید.

ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان
ريحان Basil| برسی کامل خواص و مضرات و نحوه مصرف ریحان

راه های خانگی و موثر برای پرتر نشان دادن صورت

نتیجه گیری

ريحان به عنوان یک گیاه دارویی و آروماتیک با خواص و مزایای بسیاری شناخته شده است که می‌تواند در درمان بسیاری از بیماری‌ها، بهبود سلامتی و افزایش کیفیت زندگی کمک کند. با این حال، باید توجه داشت که مصرف این گیاه نیاز به دقت و شناخت داشته باشد تا از احتمال وقوع اثرات جانبی جلوگیری شود.

منبع: مجله اینترنتی نو

به این نوشته امتیاز بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  • ×