زردآلو Apricot| بررسی کامل خواص خواص، طرز استفاده و مضرات زردآلو
زردآلو Apricot
به گزارش گروه گیاه شناسی مجله اینترنتی نو:
نام علمی Armeniaca bulgar
تركيبات شيميايي
خواص داروئي
طرز استفاده
مضرات
کليات گياه شناسی
درخت زردول بومي نواحي چين مي باشد و هنوز هم بصورت وحشي در اين مناطق مي رويد اين درخت در اوائل قرن اول ميلادي به آسيا و اروپا راه يافت .
درخت زردآلو تا ارتفاع 6 متر مي رسد برگهاي آن مانند قلب نوك تيز و برنگ سبز روشن مايل به زرد مي باشد . گلهاي زردآلو درشت و برنگ سفيد متمايل به قرمز است .
ميوه آن گوشتي و زرد رنگ با طعمي مطبوع و شيرين بوده كه در اواسط تابستان ميرسد.
هسته زردآلو صاف ، قهو هاي و يبضي شكل است در داخل هتسه مغز آن قرار درد كه طعم آن شيرين و گاهي تلخ مي باشد .
تركيبات شيميايی
در صد گرم زردآلوي بدون هسته مواد زيرموجود است
انرژي 54 كالري
آب 84-81 گرم
مواد قندي 12-10 گرم
پروتئين 1 گرم
كلسيم 18 ميلي گرم
فسفر 23 ميلي گرم
سديم 1 ميلي گرم
پتاسيم 280 ميلي گرم
آهن 0/5 ميلي گرم
ويتامين آ 2700 واحد
ويتامين ب 1 0/03 ميلي گرم
ويتامين ب 2 0/04 ميلي گرم
ويتامين ب 3 0/6 ميلي گرم
ويتامين ث 10 ميلي گرم
اسيد سالسيليك 1/5 گرم
مواد نشاسته اي 6/35 گرم
آلبومين 0/45 گرم
چربي 0/12 گرم
مغز زردآلو داراي 40% روغن ،مقدري پروتئين ، قند اسانس و ويتامين هاي A و C و B17 كبالت مي باشد . ويتامين B17 كه Laetrile و Pangamic acid پانگاميگ اسيد ناميده مي شودطبق تحقيقات دانشمندان ضد بيماري سرطان و معالج سرطان است واين ويتامين بصورت قرص در اروپا وجود داشته و مصرف مي شود ولي متاسفانه فروش آن در كانادا قدغن است زيرا دري مقدر بسيار كمي سيانيد مي باشد .
خواص داروئی
خواص درماني زردآلو
زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است
1)تصفيه كننده خون است
2)عروق را باز مي كند
3)ملين است
4)بوي بد دهان را رفع مي كند
خصوصیات فیزیکی رنگ ادرار
5)تب بر است
6)بعلت داشتن كبالت براي كم خوني مفيد است
7) روم مفاصل را برطرف مي كند
8) ضد نرمي استخوان است
9)براي قليايي كردن بدن مفيد است
خواص درماني هسته وبرگ زردآلو
مغز هسته از نظر طب قديم ايران گرم و خشك و برگ و گل آن سرد و خشك است .
1- مغز آن تقويت كننده قواي جنسي است
2-وغن مغز هسته را اگر در گوش بچكانيد صداهاي گوش را از بين برده و سنگيني گوش را درمان مي كند .
3-روغن مغز هسته براي نرم كردن پوست مفيد است
4-روغن مغز هسته اگر تلخ باشد كشنده كرم معده و روده است
5-روغن تلخ هسته ورم معقد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مي كند.
6-دم كرده برگ زردآلو براي قطع اسهال مفيد است
7-براي تسكين گوش درد چند قطره از دم كرده برگ زردآلو را در گوش بچكانيد .
مضرات
زردآلو بطور كلي دير هضم ، ثقيل و نفاخ است . شاخاص سالخورده و كودكان بايد از زياد خوردن آن احتراز كنند . هميشه بايد زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته آنرا نيز تناول نمود زيرا هسته زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آنرا آن آسان مي سازد .
توضیحات کامل درباره آزمايش تيروئيد
زردآلو
زردآلو یکی از میوه های خشکی محبوب و پرطرفدار است که از خانواده گلابیان به شمار میآید. این میوه با طعم ترش و شیرین خود، به عنوان یک منبع عالی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر شناخته شده است. در این مقاله به بررسی خواص زردآلو، روشهای مصرف و فواید آن میپردازیم.
تاریخچه زردآلو
زردآلو یکی از میوه های قدیمی است که از قدیم الایام در مناطق مختلف جهان کشت میشده است. این میوه از زمان های باستان به عنوان یک منبع غذایی مهم شناخته شده است و همچنان مورد استفاده در تهیه مواد غذایی و داروها قرار میگیرد.
خواص زردآلو
زردآلو حاوی ویتامین C، ویتامین A، پتاسیم و فیبر است که برای حفظ سلامتی بدن بسیار مفید است. این میوه میتواند در کاهش التهاب، تقویت سیستم ایمنی، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و محافظت از پوست و مو موثر باشد.
روشهای مصرف زردآلو
زردآلو میتواند به صورت تازه مصرف شود و یا به عنوان یک ماده غذایی خشک شده در تهیه دسرها، ترشیها و مرباها استفاده شود. همچنین میتوان از زردآلو برای تهیه آبمیوه، ژله یا سسهای مختلف استفاده کرد.
فواید زردآلو برای سلامتی
مصرف منظم زردآلو میتواند در کاهش التهابها، تقویت سیستم ایمنی، کاهش کلسترول و فشار خون، بهبود گوارش و حفظ سلامت پوست و مو موثر باشد. همچنین برخی تحقیقات نشان داده است که مصرف زردآلو میتواند در جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی و عروقی نیز موثر باشد.
آشنایی با انواع زردآلو
زردآلو به صورت تازه، خشک شده، ترشی یا مربا موجود است و هر یک از این انواع میتوانند در تهیه غذاها و دسرهای مختلف استفاده شوند.
نکات مهم در مصرف زردآلو
برای بهرهمندی از خواص زردآلو، بهتر است این میوه را به صورت تازه و بدون افزودن شکر مصرف کرد. همچنین میتوان از زردآلو در ترکیب با دیگر میوه ها برای تهیه مواد غذایی متنوع استفاده کرد.
نتیجه گیری
زردآلو به عنوان یک منبع غنی از ویتامینها، مواد معدنی و فیبر، میتواند در حفظ سلامتی بدن و پیشگیری از بیماریهای مختلف موثر باشد. مصرف منظم این میوه میتواند به بهبود عملکرد سیستم گوارش، تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت پوست و مو کمک کند. به همین دلیل، توصیه میشود که زردآلو را به عنوان یک قسمت از رژیم غذایی خود در نظر بگیرید و از خواص آن بهره مند شوید.
منبع: مجله اینترنتی نو